Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Από την πρώτη μέρα που δραστηριοποιήθηκε στη Βορειοανατολική Χαλκιδική, η Ελληνικός Χρυσός άσκησε μια μεταλλευτική δραστηριότητα υπεύθυνη και πολλαπλά ωφέλιμη για τον τόπο μας.

Σήμερα, ήρθε η στιγμή για την πλήρη ανάπτυξη μιας από τις ιστορικά μεγαλύτερες απευθείας ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, που θα την καταστήσει κορυφαία χώρα-παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη.

Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας γυρίζουν σελίδα με ένα αναβαθμισμένο επενδυτικό σχέδιο ύψους $1,9 δισ. που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα οφέλη για την εθνική οικονομία, την απασχόληση, την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον.

Με το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός, η υπεύθυνη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, γίνεται πηγή ευημερίας για όλους.

Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας σήμερα

Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας βρίσκονται στη βορειοανατολική Χαλκιδική, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αριστοτέλη, και περιλαμβάνουν: τα μεταλλεία Ολυμπιάδας και Στρατωνίου-Μαύρων Πετρών, τα οποία έχουν εκσυγχρονιστεί και βρίσκονται αμφότερα σε φάση παραγωγής, καθώς και το έργο των Σκουριών, που έχει ολοκληρωθεί κατά 50%.

Το νέο επενδυτικό σχέδιο με μια ματιά

Το νέο, αναβαθμισμένο, σύγχρονο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας προβλέπει αυξημένα αντισταθμιστικά οφέλη σε σχέση με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό:

  • Υψηλότερα έσοδα για το ελληνικό κράτος
  • Περισσότερες θέσεις εργασίας
  • Εμβληματικά αναπτυξιακά έργα για την τοπική κοινωνία
  • Επιπλέον μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στο μέλλον. Το νέο επενδυτικό σχέδιο ανά μεταλλείο

Σύγκριση νέου + προηγούμενου επενδυτικού σχεδίου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ