loading...

ΟΡΥΚΤΑ

Οι προτεραιότητές μας Κοινωνία

Στηρίζουμε τον τόπο μας με πράξεις

Η υπεύθυνη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας συμβάλλει σημαντικά στην απασχόληση, στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνική ευημερία, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Ως υπερήφανα μέλη της τοπικής κοινωνίας στην Χαλκιδική, επενδύουμε διαχρονικά στην ουσιαστική συνεργασία με τους γείτονές μας ώστε να συμβάλλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Από το 2012, έχουμε επενδύσει πάνω από €20 εκατ. σε ανάπτυξη δομών τουρισμού, παιδείας, κοινωνικής και περιβαλλοντικής μέριμνας, πολιτισμού και αθλητισμού στην περιοχή.

Παράλληλα, στηρίζοντας την τοπική απασχόληση και οικονομία συμβάλλουμε καταλυτικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής.

Μαζί με την τοπική κοινωνία:

42%
μείωση της ανεργίας, με την πλειονότητα των εργαζομένων και εργολάβων να προέρχεται από τον τοπικό πληθυσμό
83%
των εργαζόμενων της Ελληνικός Χρυσός προέρχεται από το Δήμο Αριστοτέλη
57%
των στελεχών της ανώτατης διοίκησης προέρχεται από την τοπική κοινότητα του Δήμου Αριστοτέλη
24%
του εργατικού δυναμικού του Δήμου Αριστοτέλη απασχολείται άμεσα στην Ελληνικός Χρυσός

Στήριξη επιχειρηματικότητας

Στηρίζουμε το Πρόγραμμα Roots που ενδυναμώνει μικρομεσαίες επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες, ενισχύοντάς τις προοπτικές τους για προσέλκυση επενδυτών.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα

Εκπαίδευση των νέων

Επενδύουμε στη νέα γενιά και συνεργαζόμαστε με την επιστημονική κοινότητα, προάγοντας την καινοτομία, την έρευνα και την γνώση σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Υλοποιούμε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες όπως:

Εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και επιστημόνων σχετικών με εμάς ειδικοτήτων
Απασχόληση νέων φοιτητών της περιοχής
Μαθήματα ρομποτικής (STEAM - Science Technology Engineering Arts Mathematics) σε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 130 παιδιά ηλικίας 4-14 ετών από τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη

Ειλικρινής επικοινωνία με όλους

Διατηρούμε σταθερή επικοινωνία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους. Εφαρμόζουμε έναν διαφανή μηχανισμό για την αντιμετώπιση των επίσημων αιτημάτων και ανησυχιών των γειτόνων μας, με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες όπως το Πλαίσιο Τοπικών Επενδύσεων και Χορηγιών και το πρόγραμμα «Open Spirits» που προάγει την ειλικρινή και ανοιχτή επικοινωνία με τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Ασφάλεια

Κρατάμε τους ανθρώπους μας ασφαλείς

Είναι για μας απόλυτη προτεραιότητα να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε εργαζόμενος στις εγκαταστάσεις μας επιστρέφει σπίτι του ασφαλής. Για αυτό εφαρμόζουμε τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας.

Το 2017 θεσπίσαμε τη Διεθνή Οδηγία για την Υγιεινή και Ασφάλεια για όλους τους ανθρώπους που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μας
Εφαρμόζουμε συστήματα διαχείρισης ασφάλειας σύμφωνα με κορυφαία διεθνή πρότυπα.
Το 2018 καθιερώσαμε, στις περιοχές λειτουργίας μας διεθνώς, τους Χρυσούς Κανόνες Υγείας και Ασφάλειας και το Εγχειρίδιο Ασφάλειας, που περιέχει ορθές πρακτικές και διαδικασίες ασφάλειας για εργασίες υψηλού κινδύνου.
Η Ομάδα Διάσωσης που απαρτίζεται από εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει τις τοπικές κοινότητες όποτε της ζητηθεί.
Στοιχεία από τους Απολογισμούς Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ελληνικός Χρυσός 2012 - 2018