Η Ελληνικός Χρυσός


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Από το 2004 εξελίσσουμε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας σε ένα μεταλλευτικό κέντρο παγκόσμιας κλάσης

Ενωμένοι μαζί με τους ανθρώπους μας και τους κοινωνικούς μας εταίρους, συνεχίζουμε υπερήφανα μία μεταλλευτική παράδοση 25 αιώνων. Η Ελληνικός Χρυσός λειτουργεί τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από το 2004, επενδύοντας και δημιουργώντας ένα μεταλλευτικό κέντρο χρυσού, αργύρου, μολύβδου, ψευδαργύρου και χαλκού, παγκόσμιας κλάσης, με σημαντική συμβολή τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία.

Εργαζόμαστε με απόλυτο σεβασμό στο παρελθόν μας, με σταθερή δέσμευση στο παρόν και με ευθύνη απέναντι στο μέλλον.

Ενωμένοι
αναπτυσσόμαστε

Είμαστε αφοσιωμένοι στην εξέλιξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας, με την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων σε Σκουριές, Ολυμπιάδα και Στρατώνι, στη ΒΑ Χαλκιδική. Αντλούμε από την εμπειρία της μητρικής Καναδικής εταιρείας Eldorado Gold και επενδύουμε σε τεχνολογίες αιχμής που βελτιώνουν την παραγωγικότητά μας, ενώ ταυτόχρονα μετριάζουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

 

 

 

Ενωμένοι ευημερούμε

Αντιλαμβανόμαστε τον ορυκτό μας πλούτο ως ευκαιρία ανάπτυξης για όλους. Μέσα από ουσιαστική συνεργασία με την τοπική κοινωνία, υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που δημιουργούν ευκαιρίες για την τοπική οικονομία και επενδύουμε στις κοινότητές μας και στην ασφάλεια των ανθρώπων τους. Σεβόμαστε πάνω από όλα το περιβάλλον που μας φιλοξενεί και λειτουργούμε βάσει των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας και περιβαλλοντικής διαχείρισης διεθνώς. Έτσι μετατρέπουμε την Ελλάδα σε μία από τις κορυφαίες, ασφαλείς και βιώσιμες χώρες παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη.

Ενωμένοι προοδεύουμε

Έχουμε δημιουργήσει έναν ανθρωποκεντρικό οργανισμό που επενδύει σε μια κουλτούρα εξέλιξης και συνεχούς βελτίωσης. Πρόκειται για μια συνεχή προσπάθεια βελτιστοποίησης των δραστηριοτήτων μας που αφορά κάθε τμήμα της επιχείρησης, από την εκπαίδευση και την κατάρτιση των εργαζομένων έως την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των επιχειρησιακών συστημάτων, τη χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς και αλλαγές στον τρόπο εργασίας ή ακόμα και στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας.

Η Ελληνικός Χρυσός με μια ματιά

επενδύσεις $1.3 δισ.

επενδύσεις
κρατικά έσοδα 416 εκατ.

κρατικά έσοδα
αξία εξαγωγών $1 δισ.

αξία εξαγωγών
θέσεις εργασίας 1600

θέσεις εργασίας
σε εγχώριους προμηθευτές 1 δισ.

σε εγχώριους προμηθευτές
σε περιβαλλοντικά έργα 100+ εκατ.

σε περιβαλλοντικά έργα
σε έργα εταιρικής υπευθυνότητας 25 εκατ.

σε έργα εταιρικής υπευθυνότητας

ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ


Πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης 24/7 σε 400 σημεία

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης 24/7 σε 400 σημεία

Περιβαλλοντική αποκατάσταση παράλληλα με τα έργα

Περιβαλλοντική αποκατάσταση παράλληλα με τα έργα

Προηγμένη τεχνολογία διαχείρισης μεταλλευτικών καταλοίπων

Προηγμένη τεχνολογία διαχείρισης μεταλλευτικών καταλοίπων

ΟΡΥΚΤΑ & ΜΕΤΑΛΛΑ

Ο ορυκτός μας πλούτος,
ανάπτυξη για όλους

Στην Ελληνικός Χρυσός, γνωρίζουμε ότι οι ορυκτές πρώτες ύλες είναι απαραίτητες για το βιώσιμο μέλλον που επιδιώκουμε σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η ιστορία των μετάλλων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, μια πολύτιμη προσφορά που ξεκίνησε πριν χιλιάδες χρόνια και συνεχίζουμε σήμερα στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Αυτή η πολύτιμη προσφορά, είναι το στοιχείο που μας εμπνέει να εργαζόμαστε καθημερινά, με σεβασμό στο παρελθόν και δέσμευση να συμβάλλουμε στη συλλογική προσπάθεια για ένα ακόμη καλύτερο και βιώσιμο αύριο.

Χρυσός
01.

Χρυσός

Χρυσός
02.

Άργυρος

Χρυσός
03.

Μόλυβδος

Χρυσός
04.

Ψευδάργυρος

Χρυσός
05.

Χαλκός


*με την έναρξη παραγωγής του μεταλλείου στις Σκουριές.