ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Παρουσίαση της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός
Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα μια μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων

Η Ελληνικός Χρυσός είναι μια μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μολύβδου, ψευδαργύρου και χαλκού, με έδρα την Αθήνα. Από το 2004, αναπτύσσει και λειτουργεί με υπευθυνότητα, ασφάλεια και υπό τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, απασχολώντας πάνω από 1.600 εργαζόμενους.

Η φιλοσοφία της Ελληνικός Χρυσός εκφράζεται μέσα από το τρίπτυχο: ουσιαστική συνεργασία με την τοπική κοινωνία - σεβασμός στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί - ασφάλεια για τους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους.

Η δέσμευσή μας να υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα τις αρχές αυτές, καθώς και η προσήλωσή μας να λειτουργούμε βάσει των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας και περιβαλλοντικής διαχείρισης διεθνώς, διασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

"Όλοι εμείς στην Ελληνικός Χρυσός συνεχίζουμε υπερήφανα μία μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων και την εξελίσσουμε σε μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Γιατί πιστεύουμε ότι η υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα μπορεί να αναδείξει τον ορυκτό πλούτο σε πρώτη ύλη για ένα καλύτερο αύριο."

stoa-mantem-lakkou-olympiadas

Με την καθοδήγηση της Eldorado Gold Corporation

Η Ελληνικός Χρυσός λειτουργεί από το 2012 ως θυγατρική της Καναδικής Eldorado Gold Corporation, μεταλλευτικής εταιρείας με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, ανάπτυξη και λειτουργία μεταλλείων ανά τον κόσμο. Με έδρα στο Βανκούβερ του Καναδά, διαχειρίζεται μεταλλευτικά έργα σε Καναδά, Ελλάδα, Τουρκία, Βραζιλία, Σερβία και Ρουμανία, ενώ είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Τορόντο και της Νέας Υόρκης.

Ιστορία

Ιανουάριος 2004: Η Ελληνικός Χρυσός αποκτά με σύμβαση που υπογράφηκε από το ελληνικό δημόσιο τα μεταλλευτικά δικαιώματα των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Φεβρουάριος 2012: Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, λειτουργεί ως θυγατρική της Eldorado Gold.

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc