ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ελληνικός Χρυσός παρουσιάζει τη νέα ανανεωμένη πλατφόρμα του βραβευμένου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης

05.06.24

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ZIP

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία!

Η Ελληνικός Χρυσός γιορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εγκαινιάζοντας τη νέα απλοποιημένη πλατφόρμα παρακολούθησης των περιβαλλοντικών της επιδόσεων, η οποία ενισχύει περαιτέρω τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την εμπιστοσύνη με τους κοινωνικούς της εταίρους.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο που προσφέρει άμεση και εύκολη πρόσβαση σε περιβαλλοντικά δεδομένα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της εταιρείας. Ειδικότερα, η ανανεωμένη πλατφόρμα παρουσιάζει με έναν πιο απλό, άμεσο και οπτικά φιλικό τρόπο, τα δεδομένα που συλλέγονται από το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης που η εταιρεία έχει αναπτύξει και εγκαταστήσει μέσα και γύρω από τον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεών της στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, με έμφαση σε αυτά που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Το βραβευμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης της Ελληνικός Χρυσός,  ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995 και στη σημερινή του μορφή περιλαμβάνει ένα δίκτυο 500 σημείων ελέγχου, μέσω του οποίου καταγράφονται, εξετάζονται και μετρούνται ποιοτικά και ποσοτικά 15 περιβαλλοντικές παράμετροι, μεταξύ των οποίων η ποιότητα των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, του αέρα και του εδάφους, τα επίπεδα θορύβου, δονήσεων, και εκπομπών σκόνης, η οικολογική κατάσταση της βιοποικιλότητας της περιοχής, κ.ά.

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην περιοχή μέσω ενός τρισδιάστατου, διαδραστικού χάρτη, να επιλέξει έναν από τους 500 σταθμούς μέτρησης και να διαβάσει με τρόπο απλό και με τη χρήση παραδειγμάτων από την καθημερινότητα, τις τιμές κάθε περιβαλλοντικής παραμέτρου που ελέγχεται μέσω του συγκεκριμένου σταθμού. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν εύκολα και με μια ματιά να κατανοήσουν την ποιότητα του περιβάλλοντος της περιοχής. Η πλατφόρμα διαθέτει επίσης ιστορικά δεδομένα επιτρέποντας τη σύγκριση με το παρελθόν.

Με τη νέα αυτή εφαρμογή, η Ελληνικός Χρυσός διασφαλίζει ότι όλοι έχουν άμεση πρόσβαση σε έγκαιρη, κατανοητή και αξιόπιστη πληροφόρηση για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της, ανεξαρτήτως του βαθμού εξοικείωσης με το αντικείμενο και την επιστημονική ορολογία, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να διατηρεί ανοιχτό, ειλικρινή και διαφανή διάλογο με τους κοινωνικούς της εταίρους, αναφορικά με τη δραστηριότητά της στην περιοχή.

Η νέα πλατφόρμα αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας, μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων τεχνολογιών και πρακτικών που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξή της και υλοποιήθηκε από την Geospatial Enabling Technologies υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Enveco.

 

Σχετικά με την Ελληνικός Χρυσός

Η Ελληνικός Χρυσός, είναι μια μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μόλυβδου και ψευδαργύρου, με έδρα την Αθήνα. Από το 2004 μέχρι και σήμερα αναπτύσσει και λειτουργεί με υπευθυνότητα, ασφάλεια και υπό τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, τα οποία αποτελούνται από τρία μεταλλευτικά έργα: Μεταλλείο Στρατωνίου-Μαύρων Πετρών, Μεταλλείο Ολυμπιάδας, Έργο Σκουριών. Συνεχίζοντας μία μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας με επενδύσεις που ξεπερνούν το $1 δισ., απασχόληση 1.900 εργαζόμενων, ενεργή στήριξη των τοπικών προμηθευτών και σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και έργα υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας. Από το 2012, λειτουργεί ως θυγατρική της Eldorado Gold Corporation, μία καναδική μεταλλευτική εταιρεία με μακρόχρονη εμπειρία στην έρευνα, ανάπτυξη και λειτουργία μεταλλείων ανά τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Έρικα Ξηρουχάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων Ελλάδας, 214-6870000, Erika.Xirouchaki@eldoradogold.com

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός