BLOG

Tην φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμούμε τις γυναίκες του μεταλλευτικού κλάδου

01.03.21

Μια διάσταση της διαφορετικότητας είναι το φύλο. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται ετησίως στις 8 Μαρτίου υπενθυμίζοντας τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά επιτεύγματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και να γιορτάσουμε τα ορόσημα προς την ισότητα των φύλων.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έχει θέμα το "choose to challenge". Η ιδέα είναι ότι ένας κόσμος που διαρκώς αμφισβητείται και "προκαλείται" με την καλή έννοια, είναι ένας κόσμος επαγρύπνησης, καθώς από την πρόκληση έρχεται η αλλαγή. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο κλάδος μας είναι παραδοσιακά πιο αργός στην ένταξη όλο και περισσότερων γυναικών στο εργατικό δυναμικό του. Ωστόσο, παρακολουθούμε αυτή την τάση να αλλάζει σταδιακά, και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που είμαστε κι εμείς μέρος αυτής της αλλαγής. Ακολουθούν μερικά μόνο από τα πρόσφατα παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο η προσέγγιση της Eldorado στην διαφορετικότητα χωρίς αποκλεισμούς προωθεί την ισορροπία και την ισότητα των φύλων:

Παγκοσμίως

Ισότητα των Φύλων στο Διοικητικό Μας Συμβούλιο: Το Διοικητικό Μας Συμβούλιο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ των φύλων που απαρτίζουν την ομάδα. Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας το σχετικό blog storyτης Eldorado Gold.

Χορηγία στον Διεθνή Οργανισμό Γυναικών του Μεταλλευτικού Κλάδου: Πρόσφατα, η Eldorado Gold έγινε επισήμως Ασημένιος Χορηγός του Διεθνούς Οργανισμού Γυναικών στον Μεταλλευτικό Κλάδο (IWIM). Η IWIM δεσμεύεται να προωθεί την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον μεταλλευτικό κλάδο, ενεργώντας ως παράγοντας αλλαγής της βιομηχανίας και trendsetter. Αναμένουμε να αυξήσουμε την πρόσβασή μας σε σπουδαία γυναικεία ταλέντα μέσω του δικτύου τους, που αριθμεί πάνω από 11.000 γυναίκες εργαζόμενες στον μεταλλευτικό κλάδο. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που συμπεριλαμβάνουμε πέντε γυναίκες της Eldorado στο πρόγραμμα καθοδήγησης και τον Simon Hille, VP Technical Services, ως μέντορα του προγράμματος.

Ανάπτυξη Ηγεσίας – Νευροεπιστήμης της Ένταξης: 150 ανώτερα στελέχη της Eldorado διεθνώς βρίσκονται αυτή την στιγμή σε μια διαδικασία μάθησης τριών ενοτήτων για να βελτιώσουν τις ηγετικές τους πρακτικές χωρίς αποκλεισμούς. Η πρώτη ενότητα, INCLUDE- Η νευροεπιστήμη των εξυπνότερων ομάδων ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2020. Η δεύτερη ενότητα VOICE – Η Νευροεπιστήμη του Speaking Up βρίσκεται σε εξέλιξη. Αργότερα μέσα στην φετινή χρονιά, τα στελέχη μας θα εντρυφήσουν στο DECIDE – Η Νευροεπιστήμη της Ασυνείδητης Προκατάληψης. Και οι τρεις ενότητες ενσωματώνουν τη νευροεπιστήμη της ένταξης, αναγνωρίζοντας ότι το ανήκειν είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι όλες οι φωνές ακούγονται ανεξάρτητα από το φύλο ή άλλους παράγοντες διαφορετικότητας.

Κεμπέκ

Βελτίωση των επιλογών παιδικής μέριμνας για εργαζόμενους γονείς: Το 2019, η ομάδα μας στο Κεμπέκ ξεκίνησε ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα για τη βελτίωση της παιδικής μέριμνας στην περιοχή για τους εργαζόμενους. Αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, την έλλειψη επιλογών παιδικής φροντίδας και την παροχή βοήθειας στους εργαζομένους να επιστρέψουν στην εργασία τους πιο εύκολα.

Ευέλικτα χρονοδιαγράμματα εργασίας: Η ομάδα του Κεμπέκ είναι στο δεύτερο έτος της προσφοράς τριών διαφορετικών προγραμμάτων εργασίας. Αυτό δημιουργεί ευελιξία για τους εργαζόμενους με διαφορετικές προσωπικές συνθήκες και τους επιτρέπει να είναι στο σπίτι με τις οικογένειές τους κάθε βράδυ. Έχουν επίσης προσθέσει ένα ευέλικτο πρόγραμμα για την εργασία από το σπίτι και το ορυχείο, από την έναρξη της πανδημίας.

Τουρκία

Πρώτη γυναίκα οδηγός φορτηγού και επόπτης υπόγειας βάρδιας: Η Τουρκία αψηφά τα παραδοσιακά στερεότυπα φύλου για συγκεκριμένους ρόλους του μεταλλευτικού κλάδου. Η Ένωση Μεταλλείων του Καναδά γιόρτασε πρόσφατα την Yelda Temizci, την πρώτη γυναίκα οδηγό φορτηγού CAT στο Kisladag, και την Gülsüm Akkaya, την πρώτη και μοναδική γυναίκα επόπτη υπόγειας βάρδιας στο Efemçukuru.

Ελλάδα

Εργασία για την επίτευξη ισότητας των φύλων στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής: Στην Ελληνικός Χρυσός διερευνούμε ενεργά ευκαιρίες μέσω του Share Project. Στοχεύουμε στην αντιμετώπιση των παραδοσιακών ρόλων των φύλων εντός της οικογένειας για την προώθηση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και του ρόλου του πατέρα εντός της οικογένειας. Η φιλοσοφία της μας χαρακτηρίζεται από τη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση των πρακτικών απασχόλησης για τη διασφάλιση ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας επιχειρηματικής αριστείας. Ο στόχος είναι πάντα να προασπίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις. Μελετώντας τους κύριους στόχους του Share Project, πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουμε τις πρακτικές μας σε θέματα ισότητας των φύλων και θα αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Βανκούβερ

Δημιουργία νέου εδάφους για τις νέες γυναίκες προσλήψεις: Το 2020 ολοκληρώσαμε την χρονιά με έναν πιο ισορροπημένο ως προς το φύλο αριθμό νέων προσλήψεων από ποτέ, προσλαμβάνοντας γυναίκες σε ποσοστό 58%.

Καθώς σκεφτόμαστε τη Διαφορετικότητα χωρίς αποκλεισμούς σε ολόκληρο τον όμιλο της Eldorado, η επιλογή της πρόκλησης στην παρότρυνσή μας για δράση εκτείνεται σε όλες τις πτυχές της διαφορετικότητας. Μαζί, μπορούμε να αμφισβητήσουμε τις χρόνιες αγκυλώσεις και προκαταλήψεις που μπορεί παραδοσιακά να προκάλεσαν αισθήματα αποκλεισμού ή ακούσια δημιούργησαν εμπόδια για ορισμένα άτομα. Είναι σίγουρα ένα μακρύ ταξίδι, αλλά με οδηγό τις Αξίες μας, που προάγουν, μεταξύ άλλων, την κουλτούρα ένταξης, μπορούμε να επιτύχουμε ουσιαστική, θετική αλλαγή, και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου όλοι θα λειτουργούν με άνεση, σιγουριά, αυτοπεποίθηση και μια ισχυρή αίσθηση του ανήκειν.

BLOG

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός