ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Έργο Σκουριών

Πρόκειται για ένα παγκόσμιου κλάσης πορφυριτικό κοίτασμα που βρίσκεται στη χερσόνησο της Χαλκιδικής στη Βόρεια Ελλάδα, πλούσιο σε χρυσό (0,74 γρ/τόνο χρυσό) και χαλκό (0,49% χαλκό). Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει τον συνδυασμό υπόγειας και επιφανειακής εκμετάλλευσης, στη βάση των αρχών της παράλληλης αποκατάστασης και της μικρότερης δυνατής κατάληψης επιφάνειας, ενώ αξιοποιούνται οι βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του. Η συνολική διάρκεια ζωής του μεταλλείου εκτιμάται στα 20 χρόνια και αναμένεται ότι μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του θα παράγει κατά μέσο όρο 140.000 ουγγιές χρυσού και 67 εκατομμύρια λίβρες χαλκού σε ετήσια βάση.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας χρηματοδότησης και η έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Eldorado Gold για τη λήψη της επενδυτικής απόφασης και τη χρηματοδότηση των κατασκευών στις Σκουριές, εξελίξεις που ανοίγουν το δρόμο για την επανέναρξη κατασκευών του νέου υπερσύγχρονου μεταλλείου των Σκουριών. Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.

Το έργο στις Σκουριές, μέρος των Μεταλλείων Κασσάνδρας, πρόκειται να δημιουργήσει σημαντική οικονομική και κοινωνική αξία τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Δείτε τα κοινωνικο-οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη εδώ.

Η πλήρης ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας, τα οποία περιλαμβάνουν το μεταλλείο Σκουριών, το μεταλλείο Ολυμπιάδας, τις λιμενικές εγκαταστάσεις Στρατωνίου και τον Χώρο Ξηρής Απόθεσης μεταλλευτικών καταλοίπων Κοκκινόλακκα, είναι μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα, ύψους άνω των 3 δισ. δολαρίων, η οποία προσφέρει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να αποτελέσει μία από τις κορυφαίες παραγωγούς χρυσού στην Ευρώπη.

Κοίτασμα: Πορφυριτικό κοίτασμα χρυσού & χαλκού

Ανάπτυξη: Επιφανειακή & Υπόγεια

 *Δείτε τα βεβαιωμένα αποθέματα, βάσει της πιο πρόσφατης καταγραφής

 

Virtual Tour

 

Video


 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ergostasio_Emploutismou_Anegersi_Ktiriou_Skouries_December_2022.pngErgostasio_Emploutismou_Anegersi_Ktiriou_Skouries_September_2022.jpgSkouries_Site_December_2022.JPGSkouries__Site_Semptember_2022_b.pngSkouries__Site_Semptember_2022.png

 

 

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc