Οι κάτοικοι Στρατονίκης Σταγείρων και Βαρβάρας, μιλούν για τη σχέση τους με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.
Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στη βόρεια Ελλάδα, που συντελείται στην αυλή τους, είδαν οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας, που επισκέφτηκαν στις 28 Μαρτίου τα έργα της Ελληνικός Χρυσός.
Με μεγάλο ενδιαφέρον είδαν τις πραγματικές Σκουριές οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας, στη δευτερη επισκεψη τους που πραγματοποιήθηκε, στις 18 Μαρτίου, στα έργα και τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός.
Με μεγάλο ενδιαφέρον είδαν τις πραγματικές Σκουριές οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας, που επισκέφτηκαν στις 11 Φεβρουαρίου τα έργα και τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές, την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι.
Την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου επισκέφτηκαν τα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές, στην Ολυμπιάδα και στον Μαδέμ Λάκκο στο Στρατώνι.
Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε πριν μερικές μέρες το άρθρο του κ. Γαλδαδά «Για μια ουγκιά χρυσό». Ομολογουμένως, είναι ωραία γραμμένο και προ πάντων με πολύ πειστικά επιχειρήματα για το ευρύ κοινό επικαλούμενα κυρίως την «κοινή λογική».
Με διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός.
Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ επιβάλλει την κανονική συνέχιση των εργασιών στις Σκουριές.
Με αυτό τον τρόπο το ΣτΕ αναστέλλει την ισχύ του από 10.06.13 σήματος της Πολεοδομίας Αρναίας, όχι απλά ανοίγοντας τον δρόμο, αλλά διατάζοντας την συνέχιση των εργασιών στις Σκουριές.
Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα στην Ιερισσό Χαλκιδικής και των όσων μεσολάβησαν μεταξύ της άφιξης και της αναχώρησής του, η εταιρεία δηλώνει ότι όταν η πολιτική γίνεται με κλεφτοπόλεμο, η προσπάθεια και η σοβαρότητα παραμερίζει…
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Στρατώνι, 3 Απριλίου 2013 – Το θέμα της επιφανειακής απορροής των παλαιών σωρών αρσενοπυρίτη της Ολυμπιάδας δε συνδέεται σε καμία περίπτωση με τις τρέχουσες δραστηριότητες της εταιρείας μας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Αφορά μια ανθρωπογενή επίπτωση στο περιβάλλον, η οποία δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’80 (όταν μεταλλειοκτήτρια εταιρεία ήταν η «ΑΕΕΧΠ&Λ») και η πλήρης αποκατάσταση της οποίας έχει ενταχθεί, και μάλιστα κατά προτεραιότητα, στο επενδυτικό μας πλάνο.