ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Το κέρδος της περιοχής μας φαίνεται στα χαμόγελα»!

Οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου στη 2ηεπίσκεψή τους στα έργα της Ελληνικός Χρυσός μιλούν για τη σχέση τους με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

«Το κέρδος της περιοχής μας φαίνεται στα χαμόγελα». Με αυτή τη φράση οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου περιγράφουν την αλλαγή που βλέπουν και ζουν στο χωριό και την περιοχή λόγω των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Στη 2η επίσκεψή τους στα έργα της Ελληνικός Χρυσός, σχεδόν 200 κάτοικοι κάθε ηλικίας από το Παλαιοχώρι, μας μίλησαν για τα γεμάτα σπίτια, τις γεμάτες σχολικές αίθουσες, τα μαγαζιά που ανοίγουν, την επιστροφή των νέων, την κίνηση και τη ζωντάνια που βλέπουν πλέον στα χωριά της περιοχής. Παλιοί μεταλλωρύχοι που πέρασαν τη ζωή τους στα μεταλλεία, νέοι άνθρωποι που επένδυσαν στον τόπο και την ανάπτυξη του και διεκδικούν το μέλλον που τους αξίζει, γυναίκες κάθε ηλικίας, μαθητές, φοιτητές ακόμα και μικρά παιδιά, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 τα Μεταλλεία που συνδέονται με το παρελθόν το παρόν και το μέλλον τους και ενημερώθηκαν για τον σχεδιασμό και το έργο μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και τη στάση τους που αποδεικνύει στην πράξη, ποια είναι η σχέση της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Συνεχίζουμε με όλους τους κατοίκους της περιοχής μας που θέλουν να δουν και να μάθουν την αλήθεια για τα Μεταλλεία.

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc