ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορούν τα Μεταλλεία να μας βγάλουν από την κρίση;

4o Διεθνές Συνέδριο Μineral Resources in Greece

Ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί εύκολα αν αναλυθεί η δυναμική της μεταλλευτικής βιομηχανίας, και αν ληφθούν υπ’ όψιν όλα τα συγκεκριμένα διεθνή παραδείγματα.

Στην Ελλάδα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Ελληνικός Χρυσός και των Μεταλλείων Κασσάνδρας και η αύξηση των δεικτών που φέρνουν σε εξαγωγές, ρευστότητα και στην τόνωση της οικονομίας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Είναι ενδεικτικό το ότι η τοπική οικονομία στη ΒΑ Χαλκιδική ενισχύθηκε κατά 800% από το 2006 έως το 2013 λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη αυτός ο στόχος αλλά και την πολιτική και το σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός για το μέλλον, αναλύει ο Γενικός Διευθυντής των Μεταλλείων Κασσάνδρας Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος που τονίζει:

«Είμαστε περήφανοι για το έργο μας».

 

Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Μεταλλείων Κασσάνδρας

Σε διεθνές πλαίσιο μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παραδείγματα της Αυστραλίας αλλά και της Σουηδίας, που στήριξε την οικονομική της ανάπτυξη στη μεταλλευτική βιομηχανία.

Πρόεδρος της Σουηδικής ένωσης των εταιρειών εξόρυξης, Anders Lundkvist

Ενώ η ώθηση που έφερε στον τουρισμό ο Χρυσός, συνοψίζεται σε μια φράση του πρώην Δημάρχου της πόλης Κίττιλα στη Φινλανδία, Σέππο Μάουλα: «Έχουμε 2 χρυσωρυχεία, το ένα είναι τα Μεταλλεία Χρυσού και το άλλο ο τουρισμός.»

Seppo Maula, Πρώην Δήμαρχος πόλης Κίττιλα Φινλανδίας

Η δυναμική των μεταλλευτικών πόρων, αναλύθηκε διεξοδικά στο 4ο Μineral Resources in Greece που διεξήχθη στην Αθήνα με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων της εξορυκτικής - μεταλλευτικής βιομηχανίας αλλά και πολιτικών και θεσμικών παραγόντων που βίωσαν παραδείγματα οικονομικής ανάπτυξης στη βάση της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc