ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση της Eldorado Gold σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του ΥΠΕΝ για την συνάντηση του Υπουργού κ. Σταθάκη με την Διοίκηση της Eldorado

Σε Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Eldorado Gold, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με την συνάντηση του Υπουργού κ. Σταθάκη με την Διοίκηση της Eldorado Gold, αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε Δελτίο Τύπου υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να εκκινήσει την διαδικασία της διαιτησίας έως το τέλος του μήνα. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης  ότι οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις για το έργο της Ολυμπιάδας ολοκληρώνονται ενώ οι αδειοδοτήσεις για το έργο των Σκουριών, παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ο Πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε σχετικά:  «Ενώ το δελτίο τύπου δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαιτησία στην οποία πρόκειται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο δηλώνει ότι η διαιτησία είναι η καλύτερη λύση για να τακτοποιηθούν όλα τα εκκρεμή θέματα σε σχέση με τα έργα της εταιρείας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση περί διαιτησίας και οι άδειες που έχουμε αιτηθεί δεν έχουν εκδοθεί. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα μας στην Ελλάδα. Προς το παρόν, συνεχίζουμε την προπαρασκευαστική περίοδο για την έναρξη της παραγωγής στην Ολυμπιάδα και τα περιορισμένης έκτασης έργα ανάπτυξης στις Σκουριές».

 Διαβάστε εδώ την αυτούσια ανακοίνωση της Eldorado Gold: Eldorado Gold Provides Update on Greece

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc