ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

CRI Gold στην Ελληνικός Χρυσός για την οικονομική και κοινωνική της συνεισφορά

 Είμαστε περήφανοι για το έργο μας και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στους 3 πυλώνες της πολιτικής μας για την ΕΚΕ, το περιβάλλον, τους ανθρώπους μας και την κοινωνία

Δημήτρης Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικός Χρυσός 

Η στρατηγική της Ελληνικός Χρυσός σε σχέση με την βιώσιμη ανάπτυξη και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η συνεισφορά της σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, επιβραβεύθηκαν από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, σε μια λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα στην Αθήνα, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του πολιτικού, οικονομικού και θεσμικού γίγνεσθαι της χώρας.

dimitriadis-cri2017

Διευρύνοντας την λίστα των διακρίσεων και πιστοποιήσεων για τις πρακτικές της σε σχέση με την κοινωνία και το περιβάλλον, η Ελληνικός Χρυσός τιμήθηκε δια του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Δημήτρη Δημητριάδη με το CRI Gold award, για τις επιδόσεις της, τις πολιτικές της και τις επιλογές της σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το 2016:

«Η βράβευση αυτή μας δίνει μεγαλύτερη ευθύνη για να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την θετική συνεισφορά μας στην κοινωνία και την οικονομία. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή και με βάση αυτήν προχωράμε αταλάντευτα», δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Δημητριάδης, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα του μελλοντικού σχεδιασμού σε σχέση με την κοινωνική και οικονομική συνεισφορά της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική και σε πιο διευρυμένο πλαίσιο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Προτεραιότητα στον άνθρωπο και το περιβάλλον

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η στρατηγική της Ελληνικός Χρυσός ως προς την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα που επικεντρώνεται σε τρεις πυλώνες: το περιβάλλον, την κοινωνία και τους εργαζόμενους της.  

Μια διαχρονική επιλογή που αποτυπώνεται πέραν των διακρίσεων και πιστοποιήσεων στην σταθερή ωφέλεια στην εθνική οικονομία και ανάπτυξη, στα έργα και τις δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς, στις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές στην λειτουργία των έργων της. Αλλά και στην απόλυτη προτεραιότητα στο περιβάλλον που αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των έργων της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική, με δείγμα γραφής το πιο εκτεταμένο σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης στην Ευρώπη, που τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή με 320 σημεία παρακολούθησης και 2 εκ. ευρώ ετήσιο κόστος λειτουργίας αλλά και την αποκατάσταση από όλες τις αποθέσεις της προγενέστερής μεταλλευτικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την εφαρμογή της παράλληλης αποκατάστασης.

Αξιολόγηση μέσω CR Index και CRI PASS

Η αξιολόγηση των διακεκριμένων ελληνικών εταιρειών για τις υψηλές επιδόσεις τους στην εταιρική υπευθυνότητα, προκύπτει για 9η συνεχή χρονιά μέσω του Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης και του διαγνωστικού εργαλείου CRI PASS:

  • Ο CR Index είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τοις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.
  • Το CRI Pass αποτελεί ένα διαγνωστικό εργαλείο που αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά, ενώπροετοιμάζει κατάλληλα όσες εταιρείες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον CR Index.

Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό του CRI, μπορείτε να βρείτε εδώ

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc