ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός για τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας, μετά την απόφαση ΥΠΑΠΕΝ για ανάκληση τεχνικών μελετών

Ανακοίνωση

Μετά από την απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ανάκληση των τεχνικών μελετών που αφορούν στα έργα της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα στη Χαλκιδική και την ακόλουθη απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος για διακοπή των εργασιών στα παραπάνω έργα, η Ελληνικός Χρυσός όπως ανακοινώθηκε και μέσω της Eldorado Gold, προβαίνει αναγκαστικά σε αναστολή εργασιών και διαθεσιμότητα της πλειοψηφίας των εργαζόμενων σε αυτήν, για ένα διάστημα μέχρι και τρεις μήνες και με τους όρους που διέπει η εργασιακή νομοθεσία.

Η αναστολή των εργασιών στο σύνολο των έργων της Ελληνικός Χρυσός τίθεται άμεσα σε ισχύ βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και ως άμεσο αποτέλεσμα των παραπάνω αποφάσεων, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα. Η Ελληνικός Χρυσός σε αυτό το διάστημα, θα συνεχίσει να εκτελεί βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας και στα τρία έργα της, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος δηλώνει σχετικά: «Δηλώνω με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι όλοι εμείς που ηγούμαστε με τιμή την προσπάθεια της επένδυσης, θα επιμείνουμε υπερασπιζόμενοι το έργο μας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την επένδυσή μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουμε ήδη λάβει ήδη όλα τα απαιτούμενα μέτρα».

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc