ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός στον ΣΚΑΪ για την απόφαση ΥΠΑΠΕΝ και τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας

Η εταιρεία θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο τους εργαζόμενους και την επένδυση

Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικός Χρυσός

Όλες τις απαντήσεις αναφορικά με την απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ για ανάκληση των τεχνικών μελετών που αφορούν στα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας, έδωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος εξηγεί αναλυτικά ποιος είναι ο σχεδιασμός της Ελληνικός Χρυσός, και εξηγεί παραθέτοντας όλα τα τεχνικά στοιχεία, με ποιο σκεπτικό η εταιρεία προχωρά στο έργο της, που επισφραγίστηκε με 11 αποφάσεις του ΣτΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός εξηγεί με ακρίβεια ποιος είναι ο σχεδιασμός για την μεταλλουργία που επικυρώθηκε τρεις φορές από το ΣτΕ, που μάλιστα τον χαρακτήρισε ως «state of the art» και γιατί η ημιβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή έγινε στην Φινλανδία, όπως εξάλλου ορίζει και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας ο κ. Θεοδωρακόπουλος απαντάει με απόλυτη σαφήνεια και τονίζει ότι η εταιρεία θα επιμείνει για να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους και την επένδυση. Διευκρινίζει ωστόσο ότι αυτή η απόφαση αφορά στο σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Χαλκιδική και αφήνει πρακτικά χωρίς αντικείμενο τους 2.000 εργαζόμενους στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Θεοδωρακόπουλου στον ΣΚΑΪ:

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc