ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι δυο νέες θετικές αποφάσεις του ΣτΕ για την Ελληνικός Χρυσός

Αποφάσεις ΣτΕ 3115/2015 και 3116/2015

Αυτούσιες τις δυο νέες θετικές αποφάσεις 3115/2015 και 3116/2015 που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την πρόοδο των εργασιών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015, μπορείτε να βρείτε στο website της Ελληνικός Χρυσός.

Με την 3115/2015 το ΣτΕ κρίνει ως νόμιμη και συμβατή με το ελληνικό Σύνταγμα την παραχώρηση στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», τμήματος δασών συνολικού εμβαδού 3.273 στρεμμάτων, στις θέσεις «Σκουριές» και «Μαντέμ Λάκκος» του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική.

Ενώ με την 3116/2015 το ΣτΕ ακυρώνει σήματα του δασάρχη Αρναίας που εκδόθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, για διακοπή των εργασιών υλοτόμησης στις Σκουριές και κρίνει αναιτιολόγητη την επ’ αόριστον διακοπή των εργασιών υλοτόμησης που είχε ζητήσει το γραφείο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά τους και να διενεργηθεί επανέλεγχος.

Σχετικά με την σημασία των παραπάνω αποφάσεων για την εξέλιξη της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική, μπορείτε να δείτε εδώ ανακοίνωση της Eldorado Gold.

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ειδήσεις και το περιοδικό μας «Μεταλλευτικά Νέα»!

facebook  facebook  facebook  facebook  facebook