ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Eldorado Gold: «Οι αποφάσεις του ΣτΕ επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη νομιμότητα της δραστηριότητάς μας στη Β.Ελλάδα»

Η Eldorado θα μπορέσει να επιταχύνει τις δραστηριότητές της, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης για Έλληνες εργαζομένους και αυξημένα οφέλη για το ελληνικό δημόσιο

Δύο νέες θετικές αποφάσεις εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την πρόοδο των εργασιών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πέμπτο Τμήμα) έκρινε ότι η παραχώρηση συγκεκριμένης δασικής έκτασης για την άσκηση μεταλλευτικών δραστηριοτήτων είναι νόμιμη και συμβατή με το ελληνικό Σύνταγμα, ενώ με δεύτερη απόφαση του ακύρωσε απόφαση του Δασαρχείου Αρναίας (Μάρτιος 2015) για απαγόρευση υλοτόμησης στην ίδια περιοχή.

Η Eldorado Gold με σημερινό Δελτίο Τύπου αναφέρει:

H Eldorado Gold βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, ήτοι το ανώτατο Ελληνικό δικαστήριο για ζητήματα διοικητικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, εξέδωσε δυο αποφάσεις οι οποίες αφορούν την εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α. Ε., θυγατρική της Eldorado στην Ελλάδα. Αμφότερες οι αποφάσεις, υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, σχετίζονται με τα δικαιώματα χρήσης δασικών εκτάσεων και προόδου εργασιών για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος εξόρυξης χρυσού/χαλκού της Eldorado Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη Β. Ελλάδα.

Ο κ. Paul Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado, δήλωσε: «Οι αποφάσεις του ΣτΕ επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη νομιμότητα της δραστηριότητάς μας στη Β. Ελλάδα. Πλέον η Eldorado θα μπορέσει να επιταχύνει τις δραστηριότητές της σε σχέση με την επένδυση στις Σκουριές, με απόρροια νέες μακροπρόθεσμες ευκαιρίες απασχόλησης για Έλληνες εργαζομένους και αυξημένα οφέλη –με καταβολή φόρων– στο ελληνικό δημόσιο. Η εξορυκτική δραστηριότητα εξάλλου αποτελεί έναν από τους κλάδους που μπορούν να συνδράμουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και να στηρίξουν την επιστροφή στην ανάκαμψη.»

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της Eldorado Gold.

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι