ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκουριές: Η εγκατάσταση εξοπλισμού του εργοστασίου σε fast forward

Ορόσημο στην εξέλιξη του έργου των Σκουριών

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς και εγκατάστασης του ημιαυτογενούς μύλου λειοτρίβησης (Sag Mill) στο Εργοστάσιο Εμπλουτισμού.

Την πλήρη εξέλιξη του έργου των Σκουριών, σηματοδοτεί η εγκατάσταση μέρους του εξοπλισμού στο Εργοστάσιο Εμπλουτισμού των Σκουριών.

Η διαδικασία μεταφοράς και τοποθέτησης του μύλου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, διήρκησε μήνες.  Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας: συντήρηση υλικού, μεταφορά, κατασκευή βάσης, ανύψωση, μοντάρισμα και εγκατάσταση, βασικός παρανομαστής ήταν ο συντονισμός πλήθους εμπειρογνωμόνων, επιστημόνων και τεχνικών από 7 διαφορετικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της φινλανδικής εταιρείας που τον σχεδίασε.

Με διάμετρο 10 μέτρων, μήκος 4,5 μέτρων και βάρος 500 τόνων, η μεταφορά και η ανύψωση του μύλου αποτέλεσαν ένα εγχείρημα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την μεταφορά των 8 κομματιών του μύλου, χρειάστηκαν 2.000 χλμ δοκιμαστικών δρομολογίων ώστε να χαραχθεί η τελική διαδρομή. Για την ανύψωση καθενός από τα κελύφη εκτός από τεχνογνωσία χρειάστηκε γερανός με ανυψωτική ικανότητα που ξεπερνά τους 350 τόνους.

Η διαδικασία της εγκατάστασης θα ολοκληρωθεί με την δεύτερη φάση εργασιών για το πλήρες στήσιμο του Σαγκ Μιλ, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Ο ημιαυτογενής μύλος λειοτρίβησης στο Εργοστάσιο των Σκουριών αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα και υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, μηχανήματα στην Ευρώπη. Με δυνατότητα επεξεργασίας 1.000 τόνων υλικού την ώρα, δημιουργεί νέα δεδομένα στην παραγωγή και επεξεργασία μεταλλευμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ενώ παράλληλα, αποτελεί σημείο αναφοράς στην εξέλιξη του έργου των Σκουριών, μιας και αποτελεί το πρώτο κομμάτι εξοπλισμού που εγκαθίσταται για το εργοστάσιο εμπλουτισμού. Έτσι μπαίνουν οι βάσεις για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων πενήντα χρόνων στην περιοχή, με προοπτική σταθερών θέσεων εργασίας για πάνω από δυο δεκαετίες.

Δείτε στο σχετικό video την εξέλιξη την διαδικασία μεταφοράς και εγκατάστασης του ημιαυτογενούς μύλου λειοτρίβησης (Sag Mill) στο Εργοστάσιο Εμπλουτισμού των Σκουριών:

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc