ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο Χρήστος Μπαλάσκας στο Real Investment Summit

05.03.24

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ZIP

Η εγχώρια παραγωγή και οι εξαγωγές βρέθηκαν στο επίκεντρο της 4ης θεματικής ενότητας του Real Investment Summit με τίτλο: «Η δυναμική των ελληνικών προϊόντων – Προκλήσεις, νέες τεχνολογίες & επενδυτικό ενδιαφέρον», με τη συμμετοχή του κ. Χρήστου Μπαλάσκα, Vice President, Commercial, Growth and External Relations Eldorado Gold & Προέδρου της Ελληνικός Χρυσός.

 

O Χρήστος Μπαλάσκας, δήλωσε ότι υπάρχουν 72 δισ. ευρώ αναξιοποίητος ορυκτός πλούτος στην χώρα και αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία που θα διαδραματίσει, προσεχώς, το υπό κατασκευή μεταλλείο των Σκουριών για την Ελλάδα και την Ευρώπη στον ευαίσθητο τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας με προφανή στόχο την πράσινη μετάβαση.

«Η εταιρεία μας επενδύει σε βασικά μέταλλα αλλά και σε πολύτιμα μέταλλα. Σε 2 χρόνια από τώρα θα ξεκινήσει η εμπορική παραγωγή χαλκού. Πρέπει να πάμε στην πράσινη οικονομία και χωρίς χαλκό, αυτή την μετάβαση δεν υπάρχει περίπτωση να την επιτύχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι έως σήμερα, στα Μεταλλεία Κασσάνδρας έχουν επενδυθεί 1,3 δισ. δολ. και πρόκειται να επενδυθούν ακόμη 1,9 δισ., ενώ η αξία των εξαγωγών 1 δισ. δολάρια μέχρι σήμερα, αναμένεται να ξεπεράσει τα 11 δισ. στο μέλλον με την πλήρη ανάπτυξη της επένδυσης. Συμπλήρωσε ότι η Ελληνικός Χρυσός συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας με ετήσια αξία εξαγωγών στα 200 εκατ. ευρώ, η οποία θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ με τις εξαγωγές του μεταλλεύματος των Σκουριών, αποτελώντας τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Τέλος, ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες της ΕΕ για την ενίσχυση της μεταλλευτικής βιομηχανίας είναι μεν στην σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν πιο ευνοϊκές με αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο και χρηματοδότηση των γεωλογικών ερευνών, μεταξύ άλλων.

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δείτε ότι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνική Χρυσός