ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Γιορτή Λήξης και Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα τις τέχνες για τους Μικρούς Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη!

12.04.24

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ZIP

Με ένα Φεστιβάλ Ρομποτικής, που διεξήχθη σε γιορτινό κλίμα, το Σάββατο 6 Απριλίου στο κλειστό θέατρο Μεγάλης Παναγίας, ολοκληρώθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα “Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη”, που έχει σχεδιαστεί από την εκπαιδευτική ομάδα της Eduact, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Η καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του Δήμου Αριστοτέλη να παρακολουθήσουν εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M (Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics), σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που βρίσκονται στις τοπικές κοινότητες Στρατωνίου, Νεοχωρίου, Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγίας.

Ο φετινός 6ος κύκλος εργαστηρίων εστίασε σε προκλήσεις που σχετίζονται με τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Στις μέρες μας, η σύνδεση μεταξύ τέχνης, πολιτισμού και τεχνολογίας είναι ζωτικής σημασίας, για την επιτυχημένη ανάπτυξη και πρόοδο των σύγχρονων κοινωνιών. Για το λόγο αυτό, τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα εστίασε στον τρόπο με τον οποίο το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και ο σχεδιασμός φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και τους επιτρέπει να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Συνολικά 160 παιδιά ηλικίας 4-16 ετών πειραματίστηκαν με νέους, καινοτόμους τρόπους δημιουργίας και επικοινωνίας της τέχνης. Παράλληλα, η συμμετοχή στο πρόγραμμα αποτέλεσε και ευκαιρία για την προετοιμασία ομάδων συμμετοχής στο πρόγραμμα FIRST® LEGO® League.

Στόχος του 6ου κύκλου ήταν να αξιοποιήσει όλη την προηγούμενη γνώση και εμπειρία των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τα πέντε προηγούμενα έτη, προσεγγίζοντας νέες θεματικές και προσφέροντας υψηλότερο επίπεδο γνώσεων, ενώ ταυτόχρονα εντάσσει ομαλά και νέους συμμετέχοντες.

H συνέχιση του προγράμματος επιβεβαιώνει το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον της Ελληνικός Χρυσός για διαρκή και διαχρονική στήριξη της τοπικής κοινωνίας όπου δραστηριοποιείται, προσφέροντας στα παιδιά και τους νέους την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις επιστήμες και την τεχνολογία, αναπτύσσοντας παράλληλα γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες για το μέλλον.

 

Λίγα λόγια για την Eduact 

Το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Eduact-“Δράση για την Εκπαίδευση”, καταργεί τα σύνορα της τυπικής εκπαίδευσης του σήμερα και εισάγει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά του αύριο. Δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες, τον κώδικα και την εκπαιδευτική ρομποτική, η Eduact λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Με όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, με καινοτομία και ποιότητα στην εκπαίδευση, η Eduact δίνει έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων σε προγράμματα που διαμορφώνουν νέους με ηγετικά χαρακτηριστικά και κοινωνική ευαισθησία. 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

Eduact, 2311286369, info@eduact.org 

 

Λίγα λόγια για την Ελληνικός Χρυσός

Η Ελληνικός Χρυσός, είναι μια μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μόλυβδου και ψευδαργύρου, με έδρα την Αθήνα. Από το 2004 μέχρι και σήμερα αναπτύσσει και λειτουργεί με υπευθυνότητα, ασφάλεια και υπό τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, τα οποία αποτελούνται από τρία μεταλλευτικά έργα: Μεταλλείο Στρατωνίου-Μαύρων Πετρών, Μεταλλείο Ολυμπιάδας, Έργο Σκουριών. Συνεχίζοντας μία μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας με επενδύσεις που ξεπερνούν το $1 δισ., απασχόληση 1.600 εργαζόμενων, ενεργή στήριξη των τοπικών προμηθευτών και σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και έργα υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας. Από το 2012, λειτουργεί ως θυγατρική της Eldorado Gold Corporation, μία καναδική μεταλλευτική εταιρεία με μακρόχρονη εμπειρία στην έρευνα, ανάπτυξη και λειτουργία μεταλλείων ανά τον κόσμο.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Έρικα Ξηρουχάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων Ελλάδας, Eldorado Gold, 214-6870000, Erika.Xirouchaki@eldoradogold.com

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός