ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ελληνικός Χρυσός: Ο κρίσιμος ρόλος των ορυκτών και μετάλλων στο νέο επεισόδιο #BraveNewMetals

04.07.24

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ZIP

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece, με τίτλο #BraveNewMetals και την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός, έρχεται στον ΑΝΤ1 το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 08:30 το πρωί, θέλοντας να φωτίσει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η υπεύθυνη αξιοποίηση του κρυμμένου στο ελληνικό υπέδαφος «θησαυρού», σε μια συγκυρία κατά την οποία η απεξάρτηση της Ευρώπης από τρίτες χώρες αναφορικά με τον εφοδιασμό ορυκτών πρώτων υλών είναι μονόδρομος.

Στη σύγχρονη ζωή, τόσο οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε καθημερινά, από το κινητό και τους υπολογιστές μέχρι το αυτοκίνητο και τα κτίρια στα οποία κατοικούμε και εργαζόμαστε, όσο και αυτές που αφορούν την πράσινη μετάβαση και θα μας επιτρέψουν να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, συνδέονται άρρηκτα με τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και εργαλείο ενεργειακής διπλωματίας για την Ελλάδα. Πώς διαμορφώνεται το παρόν και το μέλλον μιας δραστηριότητας που απαντάται ήδη από την αρχαιότητα; Ποια είναι τα ζητήματα επάρκειας και υπεύθυνης εξόρυξης που ανακύπτουν;

Αναζητώντας απαντήσεις, η εκπομπή με ξεναγό την παρουσιάστρια Μαριάννα Σκυλακάκη,  επισκέπτεται τη Χαλκιδική και συνομιλεί με ειδικούς του μεταλλευτικού κλάδου. Σε αυτό το επεισόδιο, ο Χρήστος Μπαλάσκας, Vice President, Commercial, Growth & External Relations της Eldorado Gold, αναλύει μεταξύ άλλων τις εφαρμογές των ορυκτών στη ζωή μας, τα στάδια που περνάει μια μεταλλευτική επένδυση από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωσή της, καθώς και τα οφέλη προς τις τοπικές κοινωνίες από την άσκηση μίας υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Μέλφος, Καθηγητής Κοιτασματολογίας-Γεωχημείας, Τμήμα Γεωλογίας, ΑΠΘ μιλά για την μεταλλευτική ιστορία της Ελλάδας και την τεράστια δυναμική των κοιτασμάτων της χώρας, την οποία επιβεβαιώνει και ο Διονύσης Γκούτης, Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών, ΕΑΓΜΕ.

Ο Μιχάλης Παπασωτηρίου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της Ελληνικός Χρυσός περιγράφει τις πιο σημαντικές αναδυόμενες τεχνολογικές τάσεις του μεταλλευτικού κλάδου και πως τα έργα της ελληνικός χρυσός σε Ολυμπιάδα και Σκουριές, θα καταστήσουν την Ελλάδα μια από τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής χρυσού και χαλκού στην Ευρώπη.

Τέλος, η Έμμυ Γαζέα, Διευθύντρια Περιβάλλοντος της Ελληνικός Χρυσός, μιλά για την υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα και τι έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν, παρουσιάζοντας τις διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους και πρακτικές υπεύθυνης εξόρυξης που εφαρμόζει η Ελληνικός Χρυσός, ενώ η Έρικα Ξηρουχάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικός Χρυσός, αναδεικνύει τη συνεισφορά μίας μεταλλευτικής επένδυσης αυτού του βεληνεκούς στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά. Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει.

 

Σχετικά με την Ελληνικός Χρυσός

Η Ελληνικός Χρυσός, είναι μια μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μόλυβδου και ψευδαργύρου, με έδρα την Αθήνα. Από το 2004 μέχρι και σήμερα αναπτύσσει και λειτουργεί με υπευθυνότητα, ασφάλεια και υπό τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, τα οποία αποτελούνται από τρία μεταλλευτικά έργα: Μεταλλείο Στρατωνίου-Μαύρων Πετρών, Μεταλλείο Ολυμπιάδας, Έργο Σκουριών. Συνεχίζοντας μία μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας με επενδύσεις που ξεπερνούν το $1 δισ., απασχόληση 1.900 εργαζόμενων, ενεργή στήριξη των τοπικών προμηθευτών και σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και έργα υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας. Από το 2012, λειτουργεί ως θυγατρική της Eldorado Gold Corporation, μία καναδική μεταλλευτική εταιρεία με μακρόχρονη εμπειρία στην έρευνα, ανάπτυξη και λειτουργία μεταλλείων ανά τον κόσμο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Έρικα Ξηρουχάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων Ελλάδας, 214-6870000, Erika.Xirouchaki@eldoradogold.com

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός