BLOG

Βραβείο για την Ελληνικός Χρυσός στα 5α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

21.09.23

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ZIP

 Η καινοτομία βρέθηκε στο επίκεντρο στο φετινά 5α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» - Ωδή στην καινοτομία, που απονεμήθηκαν στο θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατηγορία «Υποδομές», η Ελληνικός Χρυσός έλαβε το βραβείο για το πρώτο ιδιωτικό δίκτυο με υποδομή κινητής τηλεφωνίας στο υπόγειο μεταλλείο Ολυμπιάδας, που δημιούργησε σε συνεργασία με την COSMOTE και βραβεύτηκε ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου που έχουν διακριθεί στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Το βραβείο παρέλαβαν οι Δημήτρης Νάνας, Corporate Customers Sales Director της COSMOTE, και Αργύρης Πατουσιάς, Διευθυντής IT της Ελληνικός Χρυσός, από τον Χρήστο Ταραντίλη, εταίρο – επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Διοίκησης και Δημοσίου της ΕΥ Ελλάδος.

Το Campus Network επιλέχθηκε ως η βέλτιστη τεχνολογική λύση για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικός Χρυσός. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο και πολύπλοκο τεχνολογικά έργο, το μοναδικό στην Ελλάδα, σε βάθος 300μ. κάτω από το έδαφος, που καλύπτει στοές έκτασης περί τα 10χλμ.

Με την καινοτόμο αυτή τεχνολογική εφαρμογή επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ασφάλειας ως στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία. Επιπρόσθετα, αυξάνεται ο παραγωγικός χρόνος μέσω της αποτελεσματικότερης οργάνωσης των βαρδιών, της παραγωγής και της διαχείρισης του στόλου, ενώ παράλληλα, ξεκλειδώνουν νέες δυνατότητες για την πλήρη ψηφιακοποίηση του μεταλλείου, με την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και τεχνολογιών όπως η απομακρυσμένη εξόρυξη, ο τηλεχειρισμός φόρτωσης, η τηλεμετρία οχημάτων, ο αερισμός κατ' απαίτηση (ventilation on demand), κα.

 Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «το Υπουργείο Εργασίας δίνει μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση της εργασίας. Ο συγκεκριμένος θεσμός βραβεύει εταιρείες καινοτομίας, που και αυτές συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της απασχόλησης, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 10% και σε ορίζοντα τετραετίας στο 8% και την αύξηση του μέσου μισθού».

Ενώ ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος υπογράμμισε ότι «μπορεί η πορεία της χώρας μας να ήταν δύσκολη αυτά τα 200 χρόνια, αλλά εμείς δεν παύουμε να είμαστε ο έξυπνος εμπορικός και επιχειρηματικός λαός της Νοτίου Ευρώπης και της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Αυτός ο θεσμός αναδεικνύει αυτή ακριβώς την τάση, αυτήν ακριβώς την υποχρέωσή μας απέναντι στην Ιστορία, να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι».

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «ο θεσμός των βραβείων "Θαλής ο Μιλήσιος” μεγαλώνει, γιγαντώνεται και ισχυροποιείται κάθε χρόνο. Ειδικό φέτος είναι μια ξεχωριστή και σημαντική εκδήλωση, γιατί βραβεύεται η καινοτομία. Η καινοτομία η οποία για εμένα είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε επιτυχημένη εταιρεία, αλλά και ταυτόχρονα ένα βασικό συστατικό του σύγχρονου κράτους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την προσπάθεια των επιχειρήσεων που καινοτομούν και σήμερα θέλω να συγχαρώ τις επιχειρήσεις που θα βραβευθούν, αλλά και όλες όσες συμμετέχουν στον θεσμό».

Σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων της εκδήλωσης διατέθηκε για την αγορά και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας.

BLOG

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός