BLOG

Συνέντευξη με την αριστούχα μαθήτρια από την Αρναία που κέρδισε την υποτροφία της Ελληνικός Χρυσός στο Κολλέγιο Ανατόλια

29.09.23

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ZIP

Μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που υλοποιούμε στον τομέα της εκπαίδευσης, από την ανακαίνιση των σχολικών υποδομών και τη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού μέχρι το καινοτόμο πρόγραμμα ρομποτικής και STEM που συνεχίζουμε με την Eduact για 6η χρονιά, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον των νέων του Δήμου Αριστοτέλη. Υπάρχουν όμως δράσεις που μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους, όπως η πλήρης τριετής υποτροφία στο Κολλέγιο Ανατόλια που προσφέραμε και κέρδισε επάξια η Αθηνά Ξύστρου, η αριστούχα μαθήτρια από την Αρναία. 

Η Αθηνά, μαθήτρια πλέον της Β’ Λυκείου, κέρδισε πέρσι ως αριστούχα απόφοιτη Γυμνασίου την πλήρη υποτροφία που προσφέραμε, καλύπτοντας για τρία χρόνια τα δίδακτρα, τα τροφεία και τη διαμονή της στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η ίδια, μετά το πρώτο διάστημα προσαρμογής στο νέο περιβάλλον, δεν άργησε να συνειδητοποιήσει την εκπαιδευτική ευκαιρία και εμπειρία ζωής που της προσέφερε η υποτροφία της Ελληνικός Χρυσός: ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποτελέσουν ανεκτίμητα εφόδια στην μετέπειτα προσωπική, εκπαιδευτική, αλλά και επαγγελματική της σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Γιάννης Μαλεγκάνος, CSR & Social Performance Director της Ελληνικός Χρυσός, δήλωσε: «Θέλουμε να ενισχύσουμε τη νεολαία καθώς η εκπαίδευση είναι βασικός μας πυλώνας. Σε πιλοτική βάση το πρόγραμμα πάει πολύ καλά και σκοπεύουμε να το αναπτύξουμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο υποτροφιών». Για την παροχή της υποτροφίας, ο Γιάννης κάνει λόγο για μια δράση ουσίας και όχι απλά επικοινωνιακού χαρακτήρα. Σε άλλους τομείς, όπως λέει, η εταιρική υπευθυνότητα της Ελληνικός Χρυσός προσπαθεί να καλύψει κάθε κενό της καθημερινότητας όπως αθλητισμός, εκπαίδευσης, τουρισμός, αλλά στόχος είναι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις υποδομές. «Να βοηθήσουμε την περιοχή με μια ολιστική προσέγγιση σε ζητήματα καθημερινότητας και εκεί θα επενδυθούν τα 80 εκατ. δολάρια που θα δαπανηθούν κατά τη διάρκεια της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή», δηλώνει.

Η εκπαίδευση του σήμερα, θέτει τα θεμέλια για τη διαμόρφωση του «αύριο» κάθε κοινωνίας, είτε αυτό αφορά σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο. Αναγνωρίζοντας το γεγονός αυτό, έχουμε εντάξει στη στρατηγική του πλάνου Εταιρικής Υπευθυνότητάς μας, μια σειρά δράσεων και κοινωνικών επενδύσεων σε εκπαιδευτικά προγράμματα και αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης, με κεντρικό γνώμονα την ενδυνάμωση της νέας γενιάς του Δήμου Αριστοτέλη. Οι επενδύσεις μας, πάντα σε συνεργασία και διαρκή διάλογο με τους τοπικούς μας εταίρους, αποτελούν παράδειγμα για το πώς ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση ενός λαμπρότερου μέλλοντος για τους νέους των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται.

Αξίζει να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο τη συνέντευξη που παραχώρησαν στη δημοσιογράφο του Χαλκιδική Πολιτική, Σουζάνα Καζάκα, η Αθηνά και ο Γιάννης, για να δείτε την ευγνωμοσύνη και τη χαρά στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου για αυτή την ευκαιρία ζωής που προσέφερε η Ελληνικός Χρυσός.

BLOG

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός