BLOG

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Μεταλλευτική δραστηριότητα

08.03.22

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί για εμάς μια ακόμα ευκαιρία για να αναγνωρίσουμε τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά επιτεύγματα των γυναικών, καθώς και το σπουδαίο ρόλο τους στη μεταλλευτική δραστηριότητα και τη Βιομηχανία εν γένει.

Στην Ελληνικός Χρυσός, πορευόμαστε πιστά εντός του Πλαισίου Βιωσιμότητας που έχουμε ορίσει για ασφαλείς, καινοτόμες λειτουργίες, χωρίς αποκλεισμούς. Ήδη, σε έναν κλάδο που παραδοσιακά υστερεί όσον αφορά την εκπροσώπηση των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας σε όλο και περισσότερες γυναίκες, εξαιρετικά ικανές και σημαντικές για την επίτευξη των εταιρικών στόχων και τη διάδοση των αρχών και αξιών μας, και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στεκόμαστε πρωτοπόροι στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της γυναίκας στον μεταλλευτικό κλάδο, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Είμαστε ακόμα υπερήφανοι που η Ελληνικός Χρυσός βρίσκεται μεταξύ των 18 εταιρειών που έλαβαν το Σήμα Ισότητας Share, το οποίο απονεμήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για το οποίο θα ενημερωθείτε σύντομα με περισσότερες πληροφορίες. Η διάκριση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας διετούς προσπάθειας που επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας για έμπρακτη προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών με στόχο την ισότητα των φύλων.

Το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας είναι το Break The Bias (Σπάσε την Προκατάληψη). Είτε σκόπιμα είτε ασυνείδητα, η προκατάληψη δυσκολεύει τις γυναίκες να προχωρήσουν μπροστά. Δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε την προκατάληψη από τους ανθρώπους, αλλά μπορούμε να την μετριάσουμε στις διαδικασίες και τις πρακτικές για να βελτιώσουμε την ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες.

BLOG

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός