BLOG

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στα Μεταλλεία Κασσάνδρας η επίσκεψη φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

17.05.24

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ZIP

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στα Μεταλλεία Κασσάνδρας προπτυχιακούς φοιτητές και καθηγητές του τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), στο πλαίσιο ενημέρωσής τους για θέματα σχεδιασμού και κατασκευής υπόγειων έργων σε επίπεδο τεχνικογεωλογικής και γεωτεχνικής αξιολόγησης.

Οι φοιτητές και οι συνοδοί καθηγητές ξεναγήθηκαν στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας, όπου εντυπωσιάστηκαν από το ιδιόκτητο φυτώριο της εταιρείας μας, που δημιουργήσαμε στην “αυλή” του εργοστασίου εμπλουτισμού, αποκαθιστώντας τον παλαιό χώρο απόθεσης τελμάτων προγενέστερης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φυτώρια της Ευρώπης, έκτασης 150 στρεμμάτων με 1.000.000 φυτά ενδημικών και τοπικών ειδών, που αξιοποιούνται τόσο για τις αποκαταστάσεις στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε όσο και για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στον υπερσύγχρονο Χώρο Ξηρής Απόθεσης μεταλλευτικών καταλοίπων Κοκκινόλακκα. Η ανάπτυξη και η λειτουργία του χώρου αποτελεί έργο αναβάθμισης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος της περιοχής, καθώς σε αυτόν εναποτίθενται όχι μόνο τα κατάλοιπα που προκύπτουν από τη λειτουργία του ενεργού μεταλλείου Ολυμπιάδας, αφού αφαιρεθεί η περίσσεια νερού, αλλά και οι ιστορικές αποθέσεις που υπήρχαν εδώ και δεκαετίες στην περιοχή από την προγενέστερη μεταλλευτική δραστηριότητα (1969-1995).

Οι φοιτητές συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον σε επίδειξη εργασιών διάνοιξης σηράγγων και πυροπροστασίας με χρήση προσομοιωτών και εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικός Χρυσός στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Μαύρων Πετρών.

BLOG

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός