BLOG

Η Ελληνικός Χρυσός πρωτοπορεί στην εκπαίδευση του προσωπικού της

15.02.22

Tο Μεταλλείο της Ολυμπιάδας συνεχίζει να εκσυγχρονίζεται με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, μια στρατηγική που έχει ήδη βελτιώσει τους ρυθμούς παραγωγής κατά τη διάρκεια του 2021. Η Ελληνικός Χρυσός επενδύει σε πρωτοποριακές τεχνολογίες μέσα από τη χρήση προσομοιωτών με στόχο να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του υπάρχοντος προσωπικού της.

Ο στόχος της εκπαίδευσης στους προσομοιωτές περιλαμβάνει τη μείωση των βλαβών του εξοπλισμού, την αύξηση της παραγωγικότητας, την προώθηση της ασφάλειας, τη μέτρηση των ικανοτήτων ανατίναξης και διάτρησης, την εξάσκηση των διαδικασιών έκτακτης ανάγκης, τη μείωση των παρατυπιών λειτουργίας, την ενίσχυση των προτύπων εξόρυξης, τον προσδιορισμό των επιπέδων δεξιοτήτων και την παροχή πολλών ευκαιριών στους χειριστές φορτηγών, φορτωτών και διατρητικών φορείων να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους προσομοιώνοντας το πραγματικό περιβάλλον εργασίας τους.

Το συγκεκριμένο σύστημα εκπαίδευσης βασίζεται στο τρίπτυχο Άνθρωποι-Διαδικασίες-Τεχνολογία. Εκτός από την εγκατάσταση δύο προηγμένων προσομοιωτών και του υποστηρικτικού εξοπλισμού ηλεκτρονικής μάθησης, η προμηθεύτρια εταιρεία Immersive Technologies θα διεξάγει μαθήματα κατάρτισης και θα εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτές μας. Μέσα από τη χρήση των προσομοιωτών και του υποστηρικτικού εξοπλισμού, οι χειριστές θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον υπάρχοντα ή νέο εξοπλισμό αλλά και να επαναλάβουν την εκπαίδευση σε διάφορα Πρότυπα και Πρωτόκολλα.

"Αναμένω να δω ρεαλιστικά σενάρια εκπαίδευσης για το προσωπικό των υπογείων και τους χειριστές μηχανημάτων. Οι προσομοιωτές θα βοηθήσουν να εκπαιδευτούν άνθρωποι με διαφορετικά στυλ εκμάθησης κι ευελπιστώ ότι μετά την εκπαίδευσή τους, θα πηγαίνουν στο μεταλλείο για να εφαρμόσουν όσα έμαθαν και να βελτιώσουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους", λέει ο Brian Moukperian, Διευθυντής Εκπαίδευσης".

Οι δύο προσομοιωτές που θα εγκατασταθούν στο Μεταλλείο της Ολυμπιάδας, κατασκευάζονται από την εταιρεία Immersive Technologies στο Περθ της Αυστραλίας και αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2022.​​​​​​​

BLOG

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός