BLOG

Ελληνικός Χρυσός: Ασημένιο βραβείο στα Health & Safety Awards 2024

10.06.24

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ZIP

Το ασημένιο βραβείο απέσπασε το Πρόγραμμα Περιοδικού Προληπτικού Ελέγχου του Προσωπικού της εταιρείας μας στην κατηγορία, «Παροχή Υπηρεσιών Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας».

 

Η φιλοσοφία της Ελληνικός Χρυσός για την Υγεία και Ασφάλεια αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας. Η διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, αποτελεί δέσμευση για εμάς και υπερβαίνει την απλή συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για διατήρηση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, που εμπνέει τους εργαζόμενους να υιοθετήσουν μία γενικότερη κουλτούρα υγείας & ασφάλειας, ως εργαζόμενοι και ως πολίτες στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, υλοποιήσαμε το 2023 ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα περιοδικού προληπτικού ελέγχου στους εργαζομένους μας.

Η εταιρεία μας δόμησε ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου, που, πέραν της πραγματοποίησης ιατρικών εξετάσεων για τον έλεγχο της κατάστασης της υγείας των εργαζομένων, προέβλεπε την περαιτέρω επεξεργασία των ιατρικών αποτελεσμάτων, με στόχο την εξατομικευμένη διάγνωση, τη συμβουλευτική, τη θεραπεία και την παρακολούθηση της εξέλιξης της υγείας τους.

Το πρόγραμμα, δομήθηκε από την έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα του τμήματος Ιατρικής Εργασίας της Ελληνικός Χρυσός, ως αποτέλεσμα της δέσμευσης της εταιρείας να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στο χώρο εργασίας, βάσει των αρχών της πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης. Πρόκειται για ένα επιπλέον βήμα της εταιρείας προς το χτίσιμο ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση μίας υγιούς τοπικής κοινότητας.

Η Ιατρός Εργασίας της Ελληνικός Χρυσός, Αλκινόη Κρικέλλα, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι γι’ αυτή τη διάκριση, η οποία αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης της  Ελληνικός Χρυσός στην προαγωγή της ευημερίας των εργαζομένων της. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διατήρηση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, που εμπνέει τους εργαζόμενους να υιοθετήσουν μία γενικότερη κουλτούρα υγείας & ασφάλειας, είναι τεράστιας σημασίας. Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε πρωτοποριακά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα περιοδικού προληπτικού ελέγχου, ένα πρόγραμμα το οποίο προάγει την υγεία των σχεδόν 1.000 εργαζομένων μας, που ταυτόχρονα αποτελούν και ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη.”

Στόχος των Health & Safety Awards 24 που διοργανώθηκαν για 10η χρονιά, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, ήταν να προβληθούν οι εταιρείες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς χώρους εργασίας, αναπτύσσουν κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζομένους και μπορεί να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση στους κλάδους που ανήκουν.

BLOG

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός