BLOG

Δημοσίευση εργασίας για την αποκατάσταση του παλαιού χώρου απόθεσης αρσενοπυρίτη Ολυμπιάδας

05.05.22

Η εργασία με τίτλο "Αποκατάσταση παλαιού χώρου απόθεσης αρσενοπυρίτη Ολυμπιάδας (πρώην οικόπεδο ΜΕΤΒΑ)" που εκπόνησαν ο Δημήτρης Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, η Έμμυ Γαζέα, Διευθύντρια Περιβάλλοντος και η Αναστασία Γαλατσιάνου, Επιβλέπουσα Έργων Αποκατάστασης δημοσιεύτηκε από το Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), το οποίο πρωτοπορεί στις επιστημονικές εκδόσεις ανοιχτής πρόσβασης.

Η εργασία για το έργο-πρότυπο της αποκατάστασης του παλαιού χώρου απόθεσης συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη στην Ολυμπιάδα, όπου σήμερα έχει δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα φυτώρια στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε στο RawMat 2021 – Διεθνές Συνέδριο Πρώτων Υλών και Κυκλικής Οικονομίας τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα. Το RawMat2021 διοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Ελληνικό Σύμπλεγμα Πρώτων Υλών (GRawMat) υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ελλάδος ΣΕΒ.

Με την ευκαιρία του συνεδρίου αυτού, το επιστημονικό περιοδικό MDPI δημοσίευσε την εργασία και μπορείτε να την διαβασετε στα αγγλικά εδώ.

BLOG

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός