ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Έργο Ολυμπιάδας

Κοίτασμα

Μικτά θειούχα μεταλλεύματα

4,6% μόλυβδος (Pb), 6,01% ψευδάργυρος (Zn), 9 gr/tn Χρυσός (Au) και 138 gr/tn άργυρος (Ag)

Παραγωγή

Συνολικά θα εξορυχθούν 11,5 εκ. τόνοι μεταλλεύματος

Διάρκεια 25 έτη

Ανάπτυξη Υπόγεια

Φάσεις Παραγωγής

  1. Αποκατάσταση παλαιών αποθέσεων, παραγωγή 50.000 ουγκιές/έτος
  2. Υπόγεια παραγωγή με παράλληλη ανάπτυξη μεταλλείου και αποκατάσταση παλαιών περιοχών  – παραγωγή 84.000 ουγκιές/έτος
  3. Παραγωγή 190.000 ουγκιές/έτος

Σήμερα

Η φάση || συνεχίζεται βάσει προγράμματος, με την παραγωγή μεταλλεύματος από το εκσυγχρονισμένο μεταλλείο της Ολυμπιάδας και την δοκιμαστική λειτουργία του ανακαινισμένου εργοστασίου εμπλουτισμού σε πλήρη εξέλιξη.

Η εμπορική παραγωγή υπολογίζεται στο τέλος του 2017, με την ετήσια παραγωγή χρυσού να εκτιμάται στις 20.000 – 30.000 ουγκιές.

Το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο, μετά και τις πρόσφατες εγκριτικές αποφάσεις του Σεπτεμβρίου του 2017 

Οι συνολικές κεφαλαιουχικές δαπάνες για το 2017 υπολογίζονται στα 85 εκ. δολάρια και περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της φάσης II και το κεφάλαιο για την μετάβαση στην επόμενη φάση όπου συμπεριλαμβάνεται και η συνέχεια της κατασκευής του χώρου απόθεσης τελμάτων Κοκκινόλακα, την υπόγεια ανάπτυξη και την διαχείριση των νερών.

Ιστορία

2016 Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ανάπτυξης του έργου, με την ολοκλήρωση του περιβαλλοντικού έργου της  αποκατάστασης της Ολυμπιάδας.
Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας, με στόχο την επεξεργασία του εξορυσσόμενου μεταλλεύματος από το μεταλλείο της Ολυμπιάδας και την έναρξη εμπορικής παραγωγής, εντός του 2017.

2012 Ξεκινά η υλοποίηση της επένδυσης  της Ελληνικός Χρυσός. Λειτουργεί το ανακαινισμένο εργοστάσιο εμπλουτισμού και προχωρά η απομάκρυνση των παλαιών τελμάτων

2011 Εγκρίνονται με Κοινή Υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α.) οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου της Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΠΟ) του έργου αφορά την Ολυμπιάδα, τις Σκουριές και το Στρατώνι

2004 Τα μεταλλευτικά δικαιώματα και οι μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας περνούν στην Ελληνικός Χρυσός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ολυμπιάδα: Μεταλλευτικές εγκαταστάσειςΈργο Ολυμπιάδας, πανοραμική όψηΜεταλλείο Ολυμπιάδας: αναβάθμιση με στόχο την σωστή επαναλειτουργία τουΥπόγεια ανάπτυξη μεταλλείου ΟλυμπιάδαςΜεταλλείο Ολυμπιάδας: αναβάθμιση και εκσυγχρονισμόςΝέα σήραγγα σύνδεσης Ολυμπιάδας - Μαντέμ ΛάκκουΣήραγγα μήκους 9 χλμ. σύνδεσης μεταλλείου Ολυμπιάδας - Μαντέμ Λάκκου01_ergo-olympiadas-2017.jpg02_ergo-olympiadas-2017.jpg

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ειδήσεις και το περιοδικό μας «Μεταλλευτικά Νέα»!

facebook  facebook  facebook  facebook  facebook 

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι