Διοικητική Ομάδα


Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Εργαζόμαστε προς την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων

Είμαστε η διοικητική ομάδα της Ελληνικός Χρυσός και λειτουργούμε με αποφασιστικότητα και αφοσίωση για την ανάδειξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας σε ένα μεταλλευτικό κέντρο παγκόσμιας κλάσης. Ενωμένοι, ηγούμαστε ενός ανθρώπινου δυναμικού 1.500 ανθρώπων και όλοι μαζί, σεβόμενοι το περιβάλλον, την ιστορία των μεταλλείων και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, μετατρέπουμε την Ελλάδα σε μία από τις κορυφαίες, ασφαλείς και βιώσιμες χώρες παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη, με γνώμονα την ευημερία όλων.

Χρήστος Μπαλάσκας

Πρόεδρος

Louw Smith

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης

Κωνσταντίνος Γεωργιάδης

Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής

Ναταλί Κεδίκογλου

Γενική Νομική Σύμβουλος

Francisco Ballesteros

Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών

Μιχάλης Παπασωτηρίου

Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών

Γιώργος Τουλαντάς

Οικονομικός Διευθυντής

Έρικα Ξηρουχάκη

Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων

Γιώργος Ι. Κάρκας

Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

Χρήστος Μπαλάσκας

Πρόεδρος

Ο Χρήστος Μπαλάσκας εντάχθηκε στην Ελληνικός Χρυσός τον Οκτώβριο 2017 και ανέλαβε το ρόλο του Προέδρου της εταιρείας.

Πριν αναλάβει καθήκοντα σε εμάς, ήταν Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής, θέση την οποία κατείχε από το 2009. Ο Χρήστος έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ενέργειας, κυρίως στον όμιλο εταιρειών Royal Dutch Shell και στον όμιλο BG Group, όπου διετέλεσε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Χρήστος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και MBA στο Engineering Management από το Bayes Business School του City, University of London. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καναδά-Ελλάδας.

Louw Smith

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης

Ο Louw Smith εντάχθηκε την 1η Ιανουαρίου 2024 στην εταιρεία ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης.

Ο Louw είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των έργων και λειτουργιών στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των έργων στις Σκουριές και στο Πέραμα. Θα επιβλέπει τόσο τις επιχειρησιακές λειτουργίες όσο και τις εταιρικές λειτουργίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Νομικό τμήμα και τα τμήματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Οικονομικών και Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Υποστήριξης.

Ο Louw φέρει σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο. Πιο πρόσφατα κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην TEX επιβλέποντας ένα πλήρες φάσμα τεχνικών/λειτουργικών λύσεων για εταιρείες εξόρυξης χρυσού. Ανέλαβε αυτό το ρόλο ύστερα από οκτώ χρόνια υπηρεσίας ως Chief Operating Officer στη Nord Gold Plc. Πριν από αυτό, ο Louw ήταν Chief Operating Officer στην Alacer Gold Corp.

Κωνσταντίνος Γεωργιάδης

Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής

Ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης είναι Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής από τον Δεκέμβριο του 2020 υπεύθυνος για τη χάραξη στρατηγικής και την επίβλεψη των εταιρικών λειτουργιών στις εγκαταστάσεις μας. Εντάχθηκε στην Ελληνικός Χρυσός τον Ιανουάριο του 2019 ως Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου και αργότερα διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών πριν αναλάβει τον σημερινό ρόλο του.

Πριν ενταχθεί στην εταιρεία μας, ο Κωνσταντίνος απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού ως σύμβουλος και αναλυτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και ως ανώτερο στέλεχος HR στην COSMOTE και την Sunlight Systems στην Ελλάδα.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Στρατηγική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση, από το Bath University Business School στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ναταλί Κεδίκογλου

Γενική Νομική Σύμβουλος

Από τον Σεπτέμβριο του 2021, η Ναταλί Κεδίκογλου υπηρετεί ως Γενική Νομική Σύμβουλος  για τις ελληνικές θυγατρικές της Eldorado Gold Corporation και Διευθύντρια της Νομικής Διεύθυνσης.

Η Ναταλί ειδικεύεται στη χρηματοδότηση και λειτουργία μεγάλων έργων, καθώς και σε ζητήματα χρηματοδότησης επιμέρους έργων, συμβάσεων παραχώρησης, κρατικών ενισχύσεων, εταιρικών αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων, ενώ έχει εργαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στην Ελλάδα. Πριν ενταχθεί στην Ελληνικός Χρυσός, διετέλεσε Γενική Νομική Σύμβουλος και Διευθύντρια του Τμήματος Νομικών Υποθέσεων των εταιρειών παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων Νέα Οδός Α.Ε. και Οδός Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε. Κατά το προηγούμενο διάστημα, η Ναταλί ήταν Γενική Νομική Σύμβουλος και Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών της εταιρείας ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., της δημόσιας επιχείρησης διαχείρισης σιδηροδρομικής περιουσίας.

Η Ναταλί είναι κάτοχος DEA (Diplôme d'études approfondies) στο Συγκριτικό Δημόσιο Δίκαιο των Ευρωπαϊκών Κρατών και DEA στο Εσωτερικό Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Paris I.

Francisco Ballesteros

Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών

Ο Francisco Ballesteros, στέλεχος με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της μεταλλευτικής βιομηχανίας και συναφών κλάδων, ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών τον Μάιο του 2021.

Πριν ενταχθεί στην εταιρεία μας, ο Francisco κατείχε σημαντικές θέσεις σε μεγάλες μεταλλευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Γενικού Διευθυντή Μεταλλείου για την Newmont Corporation και την Goldcorp, τη θέση του Διευθυντή Προϋπολογισμού για την Alpha Gamma Polystyrene και τη θέση του Διευθυντή Εμπορικών Λειτουργιών για την Explosivos de Norteamerica. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην Newmont Corporation και την Goldcorp, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση και επίβλεψη σημαντικών εξορυκτικών έργων, συμπεριλαμβανομένου του μεταλλείου Cerro Negro στην Αργεντινή, των Καναδικών μεταλλείων και του μεταλλείου Los Filos στο Μεξικό. Επιπλέον, διετέλεσε Διευθυντής Οικονομικών Καναδά για την Goldcorp για 1,5 χρόνο.

Ο Francisco κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο Tecnológico de Monterrey στο Μεξικό.

Μιχάλης Παπασωτηρίου

Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών

Ο Μιχάλης Παπασωτηρίου εντάχθηκε στην Ελληνικός Χρυσός τον Ιούνιο του 2022 και ανέλαβε το ρόλο του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών στις Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής.

Πριν αναλάβει καθήκοντα σε εμάς, ήταν Διευθυντής Ορυχείων της Εταιρείας Imerys S.A. στα ορυχεία και τις εγκαταστάσεις της νήσου Μήλου, θέση την οποία κατείχε από το 2015. Ο Μιχάλης έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της μεταλλευτικής βιομηχανίας, στον όμιλο της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. και στον όμιλο Imerys S.A., όπου ηγήθηκε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα. 

Ο Μιχάλης είναι Μηχανικός Μεταλλείων και Μεταλλουργός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην Αθήνα. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Γιώργος Τουλαντάς

Οικονομικός Διευθυντής

Ο Γιώργος Τουλαντάς εντάχθηκε στην Ελληνικός Χρυσός τον Απρίλιο του 2023 και ανέλαβε το ρόλο του Οικονομικού Διευθυντή, έχοντας την ευθύνη για τα τμήματα Χρηματοοικονομικών, Πληροφορικής και Προμηθειών.

Ο Γιώργος φέρει εμπειρία 25 ετών στα Χρηματοοικονομικά και πριν ενταχθεί σε εμάς διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής της Carlsberg στην Καμπότζη και τη Μιανμάρ, όπου είχε την έδρα του από το 2019. Ο Γιώργος έχει επίσης απασχοληθεί σε πολυεθνικές εταιρείες όπως οι Heineken, Coca-Cola HBC, Deloitte και Lion Nathan, αναλαμβάνοντας ρόλους στις Επενδυτικές Σχέσεις και ως Σύμβουλος Οικονομικών. Έχει εργαστεί σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές που καλύπτουν την Αυστραλία, την Ευρώπη (Ελλάδα/ Ηνωμένο Βασίλειο/ Ολλανδία/ Ρουμανία) και τη Νοτιοανατολική Ασία.  

Ο Γιώργος είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία. Είναι μέλος του Australian Society of Certified Practising Accountants (CPA) και έχει ολοκληρώσει το Graduate Diploma στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά & Επενδύσεις από το Securities of Institute της Αυστραλίας.

Έρικα Ξηρουχάκη

Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων

Η Έρικα Ξηρουχάκη εντάχθηκε στην Ελληνικός Χρυσός τον Ιούνιο του 2018, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2020 διατελεί Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων για τις δραστηριότητες της Eldorado στην Ελλάδα. Είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη όλων των επικοινωνιών που σχετίζονται με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Β.Α. Χαλκιδική, με στόχο την οικοδόμηση, ενίσχυση και προστασία της εταιρικής φήμης και εικόνας, καθώς και των εταιρικών δραστηριοτήτων, προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η Έρικα έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, κατέχοντας παρόμοιες θέσεις επικοινωνίας σε ελληνικές εταιρείες προμήθειας και διανομής φυσικού αερίου, στις οποίες διετέλεσε παράλληλα εκπρόσωπος τύπου. Νωρίτερα και για περισσότερα από 5 χρόνια απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία αναλαμβάνοντας ρόλους επικοινωνίας σε πολλούς διεθνείς ομίλους επικοινωνίας & διαφήμισης, όπως οι Saatchi & Saatchi, McCann-Erickson και Ogilvy, όπου ήταν υπεύθυνη για ένα ευρύ φάσμα ιδιαίτερα απαιτητικών έργων για επιχειρήσεις και οργανισμούς διαφορετικών κλάδων. 

Γιώργος Ι. Κάρκας

Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

Ο Γιώργος Ι. Κάρκας εντάχθηκε στην Ελληνικός Χρυσός τον Απρίλιο του 2013 ως Υπεύθυνος Μάρκετινγκ. Τον Απρίλιο του 2019 προήχθη σε Διευθυντής Παγκόσμιων Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Το Σεπτέμβριο του 2021 ανέλαβε προσωρινά τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Επεξεργασίας Μεταλλευμάτων για 18 μήνες, παράλληλα με τη διεύθυνση του τμήματος πωλήσεων.

Πριν την ένταξή του στην Ελληνικός Χρυσός, ο Γιώργος κατείχε ανώτερους διοικητικούς ρόλους σε διάφορους τομείς του μεταλλευτικού κλάδου, όπως συμβουλευτικής, πωλήσεων, μεταλλουργικής κατεργασίας, σχεδιασμού και ανακύκλωσης, στις εταιρείες VIOHALCO GROUP, Outotec Oyj, RHI AG, Andersen Consulting και Noranda Minerals.

 Ο Γιώργος κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στη Διεθνή Επιχειρηματικότητα και Χρηματοοικονομικά, από το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ, Κεμπέκ.