Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

Προχωράμε με την κοινωνία στο πλευρό μας

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, βρίσκονται στην ΒΑ Χαλκιδική, σε μία περιοχή συνολικής έκτασης 740.000 στρεμμάτων.

Η μεταλλευτική ζώνη εντάσσεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αριστοτέλη, που προέκυψε από την συνένωση των τριών, προ Καλλικράτη Δήμων Αρναίας, Παναγίας, και Σταγείρων – Ακάνθου.

Ο Δήμος Αριστοτέλη σήμερα αριθμεί 16 τοπικά διαμερίσματα, με πληθυσμό 18.246 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011.

Τα Μαντεμοχώρια

Τα 12 από τα 16 διαμερίσματα εντάσσονται στη διευρυμένη μεταλλευτική ζώνη των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Κάποια από αυτά γειτνιάζουν με τα έργα της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές το Στρατώνι και την Ολυμπιάδα, ενώ κάποια άλλα  συνδέονται ιστορικά και κοινωνικά με τα έργα της Ελληνικός Χρυσός  και με τη μακρόχρονη μεταλλευτική ιστορία.

Αυτή η ιστορία κι η μεταλλευτική παράδοση που ξεκινούν από την αρχαιότητα αποτελούν σήμα κατατεθέν της ευρύτερης περιοχής, που κρατά από την Οθωμανική περίοδο την ονομασία «Μαδεμοχώρια» ή «Μαντεμοχώρια».

Στη δική μας εποχή ο όρος «Μαδεμοχώρια» συνδέεται περισσότερο με την κοινωνική και οικονομική σχέση που έχουν τα χωριά με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΑ Χαλκιδική: Μεγάλη ΠαναγίαΒα Χαλκιδική: Προσκύνημα Μεγάλης ΠαναγίαςΒΑ Χαλκιδική: Μεγάλη ΠαναγίαΒα Χαλκιδική: Μεγάλη ΠαναγίαΒΑ Χαλκιδική: ΠαλαιοχώριΒα Χαλκιδική: ΠαλαιοχώριΒα Χαλκιδική: ΣτρατώνιΒα Χαλκιδική: ΣτρατώνιΒα Χαλκιδική: ΣτρατονίκηΒα Χαλκιδική: ΣτάγειραΒα Χαλκιδική: Στάγειρα, Πάρκο ΑριστοτέληΒα Χαλκιδική: ΟλυμπιάδαΒα Χαλκιδική: ΝεοχώριΒα Χαλκιδική: ΒαρβάραΒα Χαλκιδική: ΒαρβάραΒα Χαλκιδική: ΒαρβάραΒα Χαλκιδική: ΟυρανούποληΒα Χαλκιδική: Πυργαδίκια

VIDEO

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ειδήσεις και το περιοδικό μας «Μεταλλευτικά Νέα»!

facebook  facebook  facebook  facebook  facebook 

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι