BLOG

Το χρονικό των διακρίσεων της Ελληνικός Χρυσός

Αυτές οι βραβεύσεις, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τους στόχους που έχουμε θέσει. Αλλά είναι κι ένας λόγος για να βάλουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα για να πετύχουμε το καλύτερο

Κώστας Γεωργαντζής, Υπεύθυνος Τμήματος Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας Ελληνικός Χρυσός

Από το ISO 14001 για την περιβαλλοντική διαχείριση στο CRI BRONZE για το κοινωφελές έργο της Ελληνικός Χρυσός

iso   
  • Ιανουάριος 2011: Πιστοποιητικό για το Σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, ΟΗSAS 18001:2007
  • 2014: ISO 14001: 2004 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στο σύνολο των δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός

«Στην Ελληνικός Χρυσός κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει σε διεθνές επίπεδο για τη σωστή διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος. Θέλαμε αυτή μας την προσπάθεια να την περάσουμε από τη σκληρότερη κρίση. Και τα καταφέραμε. Πήραμε ένα πιστοποιητικό διεθνούς αναγνώρισης μετά από αυστηρή και εξονυχιστική εξέταση των προδιαγραφών που θέσαμε και της διαδικασίας που ακολουθούμε για να τις τηρήσουμε. Ήταν ένα εσωτερικό στοίχημα και το κερδίσαμε».

Έμμυ Γαζέα, Διευθύντρια Τμήματος Περιβάλλοντος Ελληνικός Χρυσός  

  • Οκτώβριος 2014: 1η έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός για το 2013

«Για μας η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι όραμα, αλλά η ρεαλιστική εφαρμογή όλων των δεσμεύσεών μας τα προηγούμενα δέκα χρόνια»

Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικός Χρυσός

aksia

  • Νοέμβριος 2014: Έπαινος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των βραβείων «Ελληνική Αξία»

«Αυτός ο έπαινος είναι η απόδειξη του ότι υλοποιούμε την δέσμευσή μας στην ελληνική κοινωνία, για υπεύθυνη ανάπτυξη της μεταλλευτικής μας δραστηριότητας στην χώρα. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε υπεραξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένου μεταξύ άλλων και του ελληνικού κράτους, το οποίο επί παραδείγματι συνέλεξε από το 2012 περισσότερα από 47 εκ. ευρώ σε φορολόγηση εισοδήματος από την Ελληνικός Χρυσός και τους εργαζόμενούς της».

Eduardo Moura, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα της Eldorado Gold

«Με δεδομένο ότι πιστεύουμε ακράδαντα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας, επενδύουμε στην επόμενη μέρα για την αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα όλων μας. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι το βασικό κομμάτι του έργου μας από την πρώτη μέρα της δραστηριότητάς μας, και σε κάθε στάδιο της εξέλιξής της. Και είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από μια υπόσχεση. Είναι αυτό που προσδιορίζει το έργο μας και εμάς τους ανθρώπους της Ελληνικός Χρυσός. Η βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε, βάζοντας πρώτα τους ανθρώπους, το περιβάλλον και τον τόπο μας». 

Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικός Χρυσός

materiality
  • Μάρτιος 2015:  Η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός πιστοποιείται  από την «Global Reporting Initiative», τον σημαντικότερο οργανισμό για παροχή διεθνών κανόνων εκθέσεων εταιρικής υπευθυνότητας, με το «Materiality Disclosure» για την απόλυτη συνέπεια με τις διεθνείς προδιαγραφές του GRI G4

CRI BRONZE

  • Ιούνιος 2015: Διάκριση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. από το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με το CRI BRONZE award ως επιβράβευση για την δραστηριοποίηση της στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τα τελευταία δύο χρόνια

«Σε καμία περίπτωση δεν επαναπαυόμαστε. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η παραλαβή αυτού του βραβείου. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και ένα σημαντικό βήμα προς τους στόχους που έχουμε θέσει. Αλλά είναι κι ένας λόγος για να βάλουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα για να πετύχουμε το καλύτερο». 

Κώστας Γεωργαντζής, Υπεύθυνος Τμήματος Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας Ελληνικός Χρυσός 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό video, από την τελετή απονομής του CRI BRONZE award στις 10 Ιουνίου 2015:

Και εδώ περισσότερες πληροφορίες για τις διακρίσεις της Ελληνικός Χρυσός:

 

Last modified on Monday, 27 July 2015 09:56

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc