BLOG

«Επενδύουμε στους ανθρώπους μας. Πιστεύουμε στη νέα γενιά»

Πολλαπλή επιβράβευση των προγραμμάτων στήριξης της νέας γενιά, μέσω σειράς διακρίσεων και παρεμβάσεων

HR EXCELLENCE AWARDS–HR DEBATE

Πολλαπλή επιβράβευση των επιλογών και των συντονισμένων δράσεων της Ελληνικός Χρυσός σε σχέση με την απασχόληση, την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και την στήριξη της νέας γενιάς. Δείγμα γραφής της προσήλωσης της Ελληνικός Χρυσός σε ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικής ηθικής και δράσης, που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον και ως αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, την δημιουργία πραγματικής αξίας στην απασχόληση και ειδικά σε σχέση με τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες  της νέας γενιάς.

  • HR EXCELLENCE AWARD, για το Πρόγραμμα «Χρυσή επένδυση στη νέα γενιά»
  • Συνέχεια της χρυσής διάκρισης των HR awards
  • Δυναμική Συμμετοχή στο Βιg HR Debate της ΕΕΔΕ

HR EXCELLENCE AWARDS 2017

14 βραβεία. 8 κατηγορίες. HR EXCELLENCE AWARDS 2017 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού της (ΕΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Η Ελληνικός Χρυσός αμέσως μετά την παραλαβή του Gold των HR Awards 2017, για την πολιτική της στην κατεύθυνση της στήριξής της νέας γενιάς, επιβραβεύεται με μια ακόμα διάκριση από τον καταξιωμένο θεσμό της ΕΕΔΕ, και εν μέσω των πλέων καταξιωμένων επιχειρήσεων που διακρίνονται σταθερά για την προσήλωσή τους στην δίκαιη, βιώσιμη ανάπτυξη και τις πολιτικές τους σε σχέση με την απασχόληση και τους ανθρώπους της.

Και λαμβάνει την υψηλότερη διάκριση για το πρόγραμμα «Χρυσή Επένδυση στην Νέα γενιά».

HR AWARDS 2017

«Χρυσή επένδυση στην νέα γενιά»

Με την ματιά του HR Manager της Ελληνικός Χρυσός, Κυριάκου Μεταξάκη

«Γνωρίζουμε όλοι ότι η αποτελεσματική διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού ξεκινά με την κατάλληλη στελέχωση. Κάποιες φορές ξεκινά ακόμα και νωρίτερα της στελέχωσης. Έτσι και στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. πιστεύουμε πως επενδύοντας στους νέους και κυρίως στους κάτοικους του Δήμου Αριστοτέλη μέσα από μία στρατηγική ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού με γνώμονα την εταιρική υπευθυνότητα μπορούμε να πορευτούμε με επιτυχία, πρόοδο και ευημερία.

Μιλώντας για στρατηγική ανάπτυξης δημιουργήσαμε εδώ και καιρό στοχευμένες δράσεις – προγράμματα που συνδέονται μεταξύ τους και αφορούν τους νέους και νέες, τους μελλοντικούς εργαζόμενους των επόμενων γενεών.

Πιο συγκεκριμένα στοχεύοντας στην εφηβική ηλικία αναπτύξαμε το πρόγραμμα «Προσανατολίζομαι»  με την συνεργασία της «Δ.Ι.Α. Πύρρος Δήμας» και της εξειδικευμένης συμβουλευτικής εταιρείας «Evallion» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη. Πρόκειται για τεκμηριωμένη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού στα παιδιά που πρόκειται να επιλέξουν κατεύθυνση σπουδών ώστε να γίνουν οι επιτυχημένοι επαγγελματίες του μέλλοντος.

Στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε λειτουργεί το πρόγραμμα «Ανοικτές Θύρες» που έχει φέρει στα εργοτάξιά μας τα τελευταία χρόνια, περισσότερους από 6.000 επισκέπτες μεταξύ των οποίων φοιτητές και μαθητές, από όλη την Ελλάδα. Ένα πρόγραμμα που έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες ανθρώπους να μυηθούν στην μεταλλευτική ιστορία και παράδοση, να γνωρίσουν στην σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, να δουν με τα ίδια τους μάτια τις υψηλότερες και πιο προηγμένες τεχνολογίες και πρακτικές σε όλα τα επίπεδα του σχεδιασμού και της εξέλιξης των έργων μας, να δουν ποιο είναι το πραγματικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Και κυρίως να γνωρίσουν τους ανθρώπους μας. Αυτούς που υπηρετούν με τιμή αυτήν την μεταλλευτική ιστορία των 25 αιώνων και συνδράμουν με απόλυτη προσήλωση στην υλοποίηση της με βασικό γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, βάσει των αυστηρότερών προδιαγραφών.

Επίσης κάθε χρόνο η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. φιλοξενεί φοιτητές διάφορων Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που επιθυμούν να γνωρίσουν από πρώτο χέρι πως είναι να εργάζονται για μία μεταλλευτική εταιρεία και να εφαρμόσουν τα όσα μαθαίνουν στο Πανεπιστήμιο – Πολυτεχνείο στα ειδικά προγράμματα Θερινής Απασχόλησης που πραγματοποιούνται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. 

Τέλος οι φοιτητές ΤΕΙ και οι σπουδαστές ΙΕΚ που επιθυμούν να απασχοληθούν στα πλαίσια της Πρακτικής Άσκησης ώστε να λάβουν το πτυχίο τους βρίσκουν αρκετά συχνά το μελλοντικό εργοδότη τους μιας και η εταιρεία προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε όσους το επιθυμούν να εργαστούν μετά το πέρας των σπουδών τους».

Επενδύοντας στην πράξη λοιπόν στους νέους κτίζουμε την εταιρεία του μέλλοντος βασιζόμενοι στο σημαντικότερο παράγοντα που δεν είναι άλλος από τους ανθρώπους μας. Και δεν μπορεί παρά να είναι Χρυσή η επένδυση αυτή

-Κυριάκος Μεταξάκης, HR Manager της Ελληνικός Χρυσός

THE BIG HR DEBATE

Μια στρατηγική επιλογή και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν στην παρέμβαση της Ελληνικός  Χρυσός διά του HR Manager της εταιρείας, Κυριάκου Μεταξάκη, στο BIG HR DEBATE πρωτοβουλία του ΕΙΜΑΔ της ΕΕΔΕ, που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση, ως μια ευρεία και πολύπλευρη τράπεζα γόνιμου διαλόγου στην βάση των μεγαλύτερων προκλήσεων στον κλάδο του HR.

HR DEBATE

Σε μια σειρά πάνελ υψηλόβαθμα Διοικητικά στελέχη της ευρύτερης κοινότητας του HR, επιχειρούν να διερευνήσουν το παρόν και το μέλλον των πρακτικών, των στρατηγικών και των πολιτικών διοίκησης των εργαζομένων, θέτοντας την βάση και τους στόχουςτηςεπόμενης μέρας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό των HREA και του HR Debate του ΕΙΜΑΔ της ΕΕΔΕ μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://www.hrea-eimad.gr/

Last modified on Wednesday, 15 November 2017 12:28

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc