Η Ελληνικός Χρυσός, στηρίζοντας δράσεις που προάγουν την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα της εκπαίδευσης, ενίσχυσε ως χορηγός την Ομάδα Διαστημικής και Αεροναυπηγικής του Α.Π.Θ. (Aristotle Space & Aeronautics Team), η οποία ταξίδεψε στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ διαγωνιζόμενη στο Spaceport America Cup 2022. Εκεί, πραγματοποίησε την πρώτη πλήρως επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου υψηλής ισχύος, καταλαμβάνοντας την 8η θέση στην κατηγορία που διαγωνιζόταν και την 13η ανάμεσα σε 150 ομάδες από όλο τον κόσμο.
Η Andromeda, με όνομα εμπνευσμένο από τον ομώνυμο αστερισμό, είναι ο τέταρτος πύραυλος υψηλής ισχύος που σχεδίασαν και κατασκεύασαν τα μέλη του Rocketry Department της A.S.A.T., ο οποίος υποστηρίζει δύο είδη κινητήρων στερεού καυσίμου, είτε COTS (Commercial off-the-shelf) είτε SRAD (Student Researched and Developed).
Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε σε ύψος 3.461 μέτρα πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού προτού γίνει η εκτίναξη και των δυο αλεξίπτωτων και προσγειωθεί με ασφάλεια, άθικτη, κάποια χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία εκτόξευσης. Επιτυχής ήταν και η ανάκτηση του ωφέλιμου φορτίου (payload), το οποίο ήταν πλήρως λειτουργικό και μετά την προσγείωση.
Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού η ομάδα πέρασε από δύο τεχνικούς ελέγχους, το Flight Safety Review (FSR) και το Launch Control Officer Inspection (LCO Inspection), πριν εκτοξευτεί με επιτυχία, κερδίζοντας το χειροκρότημα των θεατών για την κατακόρυφη πορεία της. Ύστερα από την προσγείωση και την ασφαλή ανάκτηση του πυραύλου, έγινε το Post-Flight Inspection, κατά το οποίο οι κριτές επιβράβευσαν την ομάδα για την άριστη κατάσταση του πυραύλου και των συστημάτων του.
Επιπλέον, αξιοσημείωτο τμήμα της αποστολής αποτέλεσε το πείραμα, που ενσωματώθηκε στο ωφέλιμο φορτίο του πυραύλου, κατά το οποίο από την στιγμή της εκτόξευσης μέχρι το απόγειο της τροχιάς του, ελέγχθηκε η αντίδραση των ερυθρών αιμοσφαιρίων με δρεπανοκυτταρική αναιμία στην υψηλή επιτάχυνση και την έλλειψη οξυγόνου, γεγονός που εντυπωσίασε τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους και τους κριτές.
Η A.S.A.T. (Aristotle Space & Aeronautics Team) είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής στη Θεσσαλονίκη, που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2015 από 12 φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Πλέον, αριθμεί πάνω από 75 μέλη από τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φυσικής, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων αλλά και Δημοσιογραφίας ενώ έχει δύο ερευνητικά project, το Aeronautics και το Rocketry.