ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Ζούμε μαζί και λειτουργούμε με αξιοπρέπεια
Για τον τόπο, για τους ανθρώπους, για το περιβάλλον

Απασχόληση

Σήμερα είμαστε πάνω από 1.800. Στην πλειοψηφία μας καταγόμαστε από την περιοχή ή ζούμε στην περιοχή.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία 5.000 θέσεων άμεσης και έμμεσης απασχόλησης στην πλήρη ανάπτυξη του έργου λόγω της αναπτυξιακής δυναμικής που καταγράφεται στην περιοχή. Ήδη πέραν των άμεσων θέσεων και της απασχόλησης σε συνεργαζόμενους εργολάβους, στηρίζονται άμεσα και σταθερά ντόπιοι προμηθευτές, πρατηριούχοι, επαγγελματίες σίτισης και εστίασης. Παράλληλα ανοίγουν νέα επαγγέλματα, μέσα από την στήριξη κλάδων που σχετίζονται με την μεταλλευτική δραστηριότητα και ωφελούνται από την τόνωση της ρευστότητας στην τοπική οικονομία, την αγορά και το εμπόριο.

Οι ανοιχτές αιτήσεις για εργασία στα Μεταλλεία Κασσάνδρας που αναδεικνύονται σε έναν από τους πιο ισχυρούς εργοδότες στην βόρεια Ελλάδα, ξεπερνούν τις 7.000, ενώ 4.000 είναι οι αιτήσεις για εργασία που έφτασαν σε εμάς από άλλους δήμους.

Δράσεις Ανάπτυξης

Η ανάπτυξη του τόπου μας φαίνεται στα γεμάτα σπίτια, στα ανοιχτά σχολεία, στα καινούργια μαγαζιά, και στα παιδικά χαμόγελα!

Η ανάπτυξη του τόπου μας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και της κοινωνίας μας, δεν είναι απλά ένας στόχος είναι η βασική αξία στη δουλειά μας.

Η Ανάπτυξη σε αριθμούς

  •  800% ενίσχυση της τοπικής οικονομίας την περίοδο 2006-2013
  •  56.000.000 ευρώ την περίοδο 2006-2013 απευθείας στην τοπική οικονομία
  •  15.000.000 ευρώ στους προμηθευτές και τους εργολάβους, μόνο το 2013

Τοπική Οικονομία

Στηρίζουμε την τοπική οικονομία. Την τοπική αγορά, το εμπόριο, τους προμηθευτές, τους εργολάβους τους ντόπιους πρατηριούχους, τους επαγγελματίες με πράξεις

Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία χρόνια, ενισχύθηκε κατά 800% η τοπική οικονομία σε όλη την περιοχή, μόνο από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Η τοπική αγορά και το εμπόριο ενισχύθηκαν κατά 800% μόνο από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας την περίοδο 2006-2013. Σε πραγματικούς αριθμούς, η ενίσχυση αυτή μεταφράζεται σε 56 εκ. ευρώ. Τον τελευταίο χρόνο, αυτή η αύξηση ξεπερνά το 160% σε ολόκληρη την ζώνη της ΒΑ Χαλκιδικής ενώ στην Ολυμπιάδα και την Μεγάλη Παναγία φτάνει το 400%.

15 εκ. ευρώ έφτασαν στους προμηθευτές και τους εργολάβους το 2013.

Ενώ σταθερή ρευστότητα προκύπτει και για τους ντόπιους πρατηριούχους, για τοις μετακινήσεις του προσωπικού και τον εφοδιασμό οχημάτων και μηχανημάτων.

Τουρισμός

Ο τουρισμός κερδίζει από τα μεταλλεία

Πιο δυνατό παράδειγμα αυτό της Ολυμπιάδας που τον τελευταίο χρόνο βιώνει την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κατά 400%, αύξηση στις προκρατήσεις και αναπτυξιακή ώθηση στην τουριστική αγορά.

Σε όλα τα χωριά της περιοχής ξενοδοχεία, ξενώνες και καταλύματα έχουν πληρότητες όλο το χρόνο, λόγω της παραμονής εργαζόμενων, συνεργατών και επισκεπτών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, με αντίστοιχη ώθηση στην τοπική αγορά.

Πέραν αυτού, ευνοείται σημαντικά και η παραδοσιακή τουριστική βιομηχανία της προ Άθω περιοχής, με την ενίσχυση δράσεων και δομών, αλλά και μέσω του ρευστού που καταλήγει στην περιοχή άμεσα και έμμεσα από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Ποιότητα Ζωής

Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία, σημαίνει στην πράξη ότι στηρίζουμε την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων του τόπου μας

Και αυτή η προσπάθεια αποτυπώνεται στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών και δομών, των σχολείων, των ιατρείων και των τοπικών αρχών.

Στη στήριξη των μαθητών και των φοιτητών της περιοχής.

Στην ενίσχυση των συλλόγων των τοπικών ομάδων, των δράσεων και πρωτοβουλιών συλλόγων και φορέων.

Και στην ενίσχυση του εθελοντισμού: με την εθελοντική ομάδα διάσωσης της Ελληνικός Χρυσός, με την στήριξη των εθελοντών του Δήμου Αριστοτέλη και της πολιτικής προστασίας.

Έργα υποδομής

Η ανάπτυξη φαίνεται στην εικόνα των χωριών μας

Στα έργα υποδομής σε ολόκληρη την περιοχή.

Στα νέα δίκτυα ύδρευσης, στους κανούργιους δρόμους, στους βιολογικούς καθαρισμούς και τις γεωτρήσεις, στα ανακαινισμένα κτίρια, στις ανακαινισμένες εκκλησίες, στα κατασκευαστικά έργα.

Από το 2006 έως το 2013 13 εκ. ευρώ δόθηκαν στην περιοχή για έργα υποδομής ενώ μόνο το 2013 διατέθηκαν 5 εκ. ευρώ για έργα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κοινωνική Ευθύνη: Πρόγραμμα Ανοιχτών Θυρών για όλουςΖούμε μαζί και επενδύουμε στον τόπο μαςΚοινωνική Ευθύνη για τους ανθρώπους μαςΚοινωνική ευθύνη με στόχο την ποιότητα ζωήςΠροσφορά στην Κοινωνία με πράξειςΠροσφορά στην κοινωνία με έργα υποδομήςΚοινωνική Ευθύνη με έργα υποδομήςΚοινωνική Ευθύνη με έργα υποδομήςΒα Χαλκιδική: Μεταλλευτική ανάπτυξη με σεβασμό στην ιστορίαΠροσφορά στην κοινωνία με πράξειςΕνίσχυση της απασχόλησης, της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης με σημαντικές παρεμβάσεις Ενίσχυση της απασχόλησης, της τοπικής οικονομίας του τοπικού εμπορίου, του τουρισμού: Παράλληλη ανάπτυξη στην πράξη

VIDEO

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ειδήσεις και το περιοδικό μας «Μεταλλευτικά Νέα»!

facebook  facebook  facebook  facebook  facebook 

hg footer logo

eldoradogold logo  tgm  sme  wgc  wgc

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι